Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Degerlund inte ens med på bänken mot Häcken - Jansson: "Klart vi är förvånade"

Allsvenskan

Marcus Degerlund lånades in av Blåvitt från Hammarby.
Men mot Häcken fanns han inte ens med på bänken.
- Det är klart att vi förvånas över agerandet, säger sportchefen Jesper Jansson till Fotbolldirekt.
- Lite märkligt är det att Jesper Jansson väljer att föra den kommunikationen i media, svarar Poya Asbaghi till Fotbollskanalen.

3:18
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från mötet mellan Häcken och IFK Göteborg.

Mittbacken Marcus Degerlund anslöt till IFK Göteborg, på lån från Hammarby, i början av augusti. Degerlund, som tidigare under säsongen varit utlånad till Frej i superettan, beskrevs av sportchefen Mats Gren som en stark huvudspelare med ”en väldigt bra vänsterfot”.

Men trots att IFK Göteborg har gått minst sagt knackigt under hösten har det bara blivit ett inhopp för Degerlund i den blåvita tröjan. Och i gårdagens derby mot Häcken fanns han inte ens med på bänken.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson säger i en intervju med Fotbolldirekt att han inte lägger sig i Blåvitts laguttagning, men att han är förvånad över att Degerlund inte ens platsar på bänken.

ANNONS

- Det är IFK Göteborgs sak. Förstås. Men det är klart att vi förvånas över agerandet, säger Jansson till sajten.

- Vi hade en tydlig plan för Marcus och flera andra starka alternativ men så kom IFK Göteborg in i bilden och låg på hårt för en lösning. Mycket där igenom valde vi Blåvitt. Det är oerhört viktigt för oss i Hammarby, som för Marcus själv, att han hamnar i en utvecklande miljö. Som det är nu så är det inte bra.

När Fotbollskanalen kontaktar tränaren Poya Asbaghi har han tagit del av Janssons kommentarer. 

- Lite märkligt är det att Jesper Jansson väljer att föra den kommunikationen i media. Han har inte ringt Marcus själv eller pratat med mig eller Mats om det. Den diskussionen tar vi gärna, utan media, säger han.

Blåvitt har en köpoption inskriven i låneavtalet med Degerlund men enligt Fotbolldirekt gäller den enbart mellan klubbarna. För att lånet ska bli permanent krävs att Degerlund och IFK Göteborg också kommer överens.

ANNONS

Fotbollskanalen har sökt Mats Gren och Marcus Degerlund för en kommentar utan framgång.

Publicerad 2018-09-25 kl 15:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto