POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

"Derbyt är inte slutet"

Derbyt på söndag mellan Hammarby och AIK på Råsunda kallas av många för "ödesderby" men Hammarbys lagkapten Fredrik Söderström försöker tona ned betydelsen.

- Vi får absolut inte glömma bort de två matcherna vi har efter derbyt. De är minst lika viktiga som derbyt i sig. Säsongen tar inte slut i och med derbyt. Det är två matcher kvar som vi ska slutföra på bästa sätt, säger Fredrik Söderström till FotbollDirekt.se

Mot AIK vill han se skärpning i lagets spel jämfört med det som Hammarby presterade mot Halmstad.
- Vi ska försöka att inte upprepa det dåliga anfallsspel vi hade i den matchen. Vi spelar okej i försvaret men det är i anfallet som det inte funkar, säger Söderström.

Ett derby är förstås alltid speciellt och kan inte jämföras med andra matcher, det är då som alla begrepp ställs på skam och hjältar föds och stjärnor slocknar. Det krävs en speciell sorts spelare för att klara av ett derby och Fredrik Söderström har tidigare visat att han trivs i den typen av matcher.
- Jag har gjort mål i två tidigare derbyn. Jag trivs när det är den typen av matcher. Det är alltid speciellt att spela sådana.

Alltid mer adrenalin inför ett derby än en bortamatch i Halmstad?
- Egentligen ska det ju inte vara så. För mig är alltid alla matcher lika viktiga men jag vet inte, det kanske är så för andra. Jag försöker alltid gå in till alla matcher med samma inställning. Sen hoppas jag det inte är för mycket adrenalin, så att man glömmer bort att spela fotboll.

Söderström är optimist och även om situationen är besvärlig går han in med bara en enda sak i huvudet:
- Det är att vinna såklart. Jag vill vinna alla matcher jag spelar.

Publicerad 2009-10-24 kl 11:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå