Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Derbyt i fara för Atta - missar minst två, tre veckor

AIK får klara sig utan mittbacksstjärnan Walid Atta i minst två till tre veckor.
- Han har en skada på inre ledbandet i knäet, säger ortopedkirurgen Tom von Oelreich.

Inför årets allsvenska var ett av mästarlagets största frågetecken vem som skulle fylla Jos Hooivelds skor. Men Walid Atta klarade utmaningen galant – och har sannolikt varit klubbens bäste spelare så här långt.

Men i vinstmatchen mot Kalmar FF vred han knäet, och nu står det klart att Atta tvingas stå över de närmaste omgångarna.

- Vi gjorde en magnetkameraundersökning i dag och hittade varken några problem med korsband eller menisk. Men det här är förstås illa nog, säger Tom von Oelreich, ortopedkirurg vid S:t Görans sjukhus, till fotbollskanalen.se.

Han förklarar att det är väldigt svårt att exakt tidsbestämma konvalescensen vid den här typen av blessyrer. En ”vanlig” person kan räkna med att bli borta mellan sex och åtta veckor.

- Men dels är Walid Atta väldigt driven och känner sällan efter så mycket. Dels har han tillgång till exceptionellt bra behandling. Det gör att vi antagligen kan spara in ungefär halva tiden. Nu handlar det i första hand om att få bort blödningen och svullnaden, säger von Oelreich.

Om prognosen stämmer riskerar AIK att Atta inte blir helt frisk till hemmaderbyt mot Djurgården 2 maj. Han lär definitivt missa de två föregående mötena med Häcken och Helsingborg. Den 6 maj åker stockholmarna till Göteborg för prestigedrabbning mot Blåvitt.

Publicerad 2010-04-22 kl 11:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons