Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Diawara om unika siffran och mötet med Edvardsen: "Tror jag har fördel på honom"

Allsvenskan

MALMÖ. Ismael Diawara har hoppat in fler gånger än han startat för Malmö FF.
Mot Djurgården kan han jämna ut siffrorna.
- Man har på något sätt bara gått in mentalt och så har det gått bra ändå, säger målvakten till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

27-åringen väntas starta på Tele2 Arena i kväll, då förstamålvakten Johan Dahlin drog på sig en vadskada mot AIK förra veckan. Ismael Diawara är uppvärmd. Han fick hoppa in i halvtid mot AIK vid ett 0-1-underläge, liksom i 2-0-segern mot Mjällby dessförinnan. 

Med tanke på den åtta år äldre Dahlins återkommande skavanker har Diawara fått vänja sig vid rollen som en slags inverterad "super-sub". Att han hoppat in i fem matcher och startat i fyra för MFF är extremt ovanliga siffror för en andramålvakt.  

Ta Dahlins tidigare reserv Dusan Melicharek som exempel, som stod i 47 matcher för MFF varav bara tre var inhopp. Eller Marko Johansson som byttes in i ett av hans 34 framträdanden för Malmö.  

ANNONS

Ismael Diawara flinar åt statistiken.  

Hur svårt är det att hoppa in?  
- Jag börjar bli ganska bra på det, känns det som! Nej, det är klart att det aldrig är lätt att komma in. Och så är det skillnad att komma in som senast kontra här hemma när vi leder med 2-0 och det är väldigt lugnt. Det är skillnad just med pressen. Men det är aldrig optimalt utan en uppvärmning och så vidare. Som sagt är jag ganska van. Man har på något sätt bara gått in mentalt och så har det gått bra ändå.   

Hur många matcher kommer det ta innan du börjar tänka att du ska bli etta?  
- Nej, alltså jag går inte så mycket i de tankarna, utan försöker bara fortsätta lära mig så mycket som möjligt från Jonnie (Fedel, målvaktstränare), Johan och hela målvaktsteamet egentligen. Sedan när jag är tillräckligt bra är det dags. Än så länge kör jag bara dag för dag, träning för träning. 

ANNONS

Den första startchansen sedan i december förra året kommer mot ett Djurgården som för tillfället är åtta i tabellen och som  har blandat i prestationerna.  

- Det är jättekul att starta en match så klart. En sådan här match med förmodligen en bra inramning och två bra lag som ska spela. Det är jätteroligt, säger Ismael Diawara.  

Ser du något speciellt hot i Djurgården? 
- De har egentligen ganska många hot, de försöker komma från alla håll och kanter nästan. De har många bra spelare offensivt, så det kommer inte funka bara att hålla koll på en. Utan de kan komma på flera olika sätt - det gäller egentligen för hela laget att hålla ihop och vara aggressiva när tillfälle ges. 

Målvakten lär få testas av Djurgårdens anfallare Victor Edvardsen. Tillsammans tillbringade de 1,5 säsong ihop i Degerfors och förde upp laget till allsvenskan, innan Diawara lämnade för MFF förra sommaren.  

ANNONS

- Ja, han har jag bra koll på. Han har stått efter många träningar och försökt göra mål (skratt), säger Diawara.  

Har du det mentala övertaget på honom? 
- Jag tror jag har fördel mot honom, det tror jag (skratt). 

Malmö FF är två poäng bakom Hammarby och Häcken och fyra efter AIK. Efter en lång period av vinstlösa matcher på Tele2 Arena lyckades MFF vinna semifinalen i svenska cupen mot Djurgården när lagen möttes i mars.  

Publicerad 2022-05-16 kl 13:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto