Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dif backar 20 miljoner: "Ändå ett steg i rätt riktning"

Allsvenskan

Djurgården backar 20 miljoner kronor. Men trots minusresultatet är klubben relativt nöjd.
- Det går åt rätt håll, säger vd Johan Ahlborg till fotbollskanalen.se.

De senaste säsongerna har Stockholmsföreningen gått mycket tungt ekonomiskt sett. När det senaste bokslutet lades fram på tisdagen var det samma visa igen. Årets resultaträkning visar minus 20,5 miljoner kronor, vilket vid en första anblick såklart tycks mycket illavarslande.

Men klubbens vd Johan Ahlborg framhåller ändå flera positiva tendenser. Jämfört med föregående räkenskapsår (minus 27,8 miljoner kronor) förbättras trots allt resultatet och nu har Blåränderna ett eget kapital på närmare nio miljoner kronor att luta sig mot.

- Det är aldrig tillfredsställande att göra ett minusresultat. Men i bokslutet finns ändå en rad goda förtecken. Det råder ingen kris i klubben, vi behöver inte oroa oss för elitlicensen och vi har heller inga behov av någon nyemission. Det här är inget bra resultat – men vi kan bära upp det, säger Ahlborg till fotbollskanalen.se.

ANNONS

Han kallar bokslutet ett ”steg i rätt riktning” och framhåller andra nyckeltal som ger en vink om bättre tider framöver. Bland annat säljer Djurgården avsevärt fler säsongskort än tidigare säsonger och intäkterna ökar överlag. Flytten till Stockholmsarenan väntas bli ett uppsving, med mer sponsorpengar som strömmar in.

- Samtidigt håller vi kostnaderna i schack och vår förhoppning – som vi tror mycket på – är att vi kan göra ett nollresultat för 2012, säger Johan Ahlborg.

Han nämner att klubben äger en större del av sin egen spelartrupp än tidigare, vilket ger bra utväxling vid eventuella spelarförsäljningar.

Behöver ni genomföra besparingar eller rationaliseringar?
- Nej. Vi vet redan att flera kostnadsposter minskar eller försvinner till kommande år. Vi gör lägre avskrivningar och har tagit höjd för den händelse att anmärkningarna från vår skatterevision ger fullt utslag. Dessutom ser vi ett positivt drag kring själva kärnprodukten och känner ingen egentlig oro i dagsläget.

ANNONS
Publicerad 2012-03-13 kl 22:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto