Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Dif-backen på väg tillbaka från skadan - men lär missa Bajenderbyt

Foto: SCANPIX

Marcus Hansson gäckas av en knäskada, och har inte spelat för Djurgården sedan augusti.
Nu är 26-åringen på väg tillbaka från skadan - men ser inte ut att hinna bli redo till derbyt mot Hammarby.
- Jag tror nog att Hammarbymatchen är bara att glömma för min del, säger Hansson till Fotbollskanalen.

Efter att Emil Bergström såldes till Rubin Kazan hämtade Djurgården in den tidigare Gefle-spelaren Marcus Hansson från norska Tromsö inför årets säsong.

Hansson hade tidigare mest spelat mittfältare under karriären, men tog ett kliv nedåt i banan till mittbackspositionen hos Blåränderna. Hansson tog snabbt en plats i laget, och var startspelare under våren och stora delar av sommaren.

Strax innan EM-uppehållet åkte dock Hansson på en skada på yttre ledbandet i knät, en skada som inte upptäcktes förrän en bra stund senare. Sedan mötet med Östersund den 20 augusti har Hansson inte spelat alls i allsvenskan på grund av knäskadan.

- Jag har kört rehab sedan Östersundsmatchen. Det är på god väg att bli bättre, säger Hansson till Fotbollskanalen.

Hur ser du på de matcherna som återstår av säsongen sett till skadan?
- Jag har inte tänkt så mycket på det. Det är fullt fokus på att göra klart rehaben och bli frisk, och sedan får vi se om jag hinner komma i så pass bra form att jag hinner spela någon match innan serien är slut.

Vad känner du är realistiskt att hoppas på?
- Det är klart att jag hoppas hinna spela lite innan det tar slut. Det är förhoppningen.

Nästa match för Djurgården är ett derby mot Hammarby på Tele2 Arena. En chans för Djurgården att bryta den dystra sviten på noll vunna derbyn på fem år - men Hansson tror inte att han hinner tillbaka från skadan till Bajen-mötet.

- Jag tror nog att Hammarbymatchen är bara att glömma för min del. Det nog mörkt ut. Jag ska jobba vidare någon vecka nu utanför träning med resten av laget, och sedan kan jag förhoppningsvis vara med och träna med laget, och då krävs det nog att man är med någon vecka innan man kan spela match igen. Och sedan gäller det så klart att ta en plats, det är ju tuff konkurrens i laget. 

Hur ser du annars på din första säsong i Djurgården?
- Jag tyckte att det började helt okej. Det var en utmaning att spela på en ny position, jag hade inte gjort så många matcher som mittback i allsvenskan innan. Det kändes helt okej fram till EM-uppehållet, där jag fick den här skadan som vi upptäckte först långt senare. Sedan är det några insatser efter EM-uppehållet som jag absolut inte är nöjd med, där jag inte presterade så bra som jag önskar.

Hur har det varit att stå bredvid skadad när laget höjt sig under den senaste tiden?
- Framför allt har det varit tråkigt att missa de fantastiskt roliga matcherna vi har haft, inte minst när vi hade de tre topplagen på en vecka. Samtidigt är det otroligt kul att det har vänt för laget, att vi spelar bra och tar mycket poäng.

Vad är din bild av nye tränaren Mark Dempsey?
- Han är oerhört karismatiskt, och kommer till Kaknäs varje dag med en jädra massa energi som han överför till spelartruppen. I det läget som vi var var det exakt det som behövdes.

Hansson hade en stark relation till tidigare tränaren Pelle Olsson, som han även hade som tränare under flera år under tiden i Gefle. Olsson fick sparken i början av augusti efter en period av svaga resultat.

- Det är klart att det är tråkigt. Jag har känt Pelle länge och det är en jätteduktig tränare. Sedan har jag så klart respekt för det beslutet i och med att resultaten var som de var och situationen var jobbig, både för spelare och ledare. Men tråkigt för människan Pelle.

Publicerad 2016-10-07 kl 18:57
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER