Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

DIF gör som Blåvitt - utreder skadade spelare

Djurgården har varit skadedrabbade i flera säsonger. Nu har den nya ledningen tröttnat och bestämt att - precis som IFK Göteborg - tillsätta en utredning.

- Jag reagerar starkt på att vi har så många skadade spelare som vi har. Det här ska vi utreda, avslöjar Djurgårdens Ingvar Putte Carlsson för FotbollDirekt.se.

- Men vi ska nog inte utreda det själva. Jag har alltid varit emot att man utreder sig själv. Vi ska ta hjälp utifrån för att få en bredare syn, även om jag har det största förtroende för vårt medicinska team.

För många dagsaktuella skador får nu Djurgården att agera likt IFK Göteborg med sina korsbandsskador.
Putte Carlsson har svårt att se att det är tillfälligheter som ligger bakom skadorna på Mattias Jonson, Johan Oremo, Daniel Sjölund, Sebastian Rajalakso, Patrik Haginge, Martin Andersson och nu senast Dembo Touray.

- Vi har för många skadade spelare sett till vår unga trupp. Vi har också konstaterat att ingen av våra nya eller unga spelare har drabbats av skador. Det kan vara tillfälligheter men vi behöver ändå få svar.

- Det här måste vi utreda, förhoppningsvis har vi kommit i gång redan till VM-uppehållet i sommar. Vi måste få svar på varför? Jag förstår varför IFK Göteborg har gjort sin utredning.

Överhuvudtaget vill Putte Carlsson ha större medicinska resurser för att snabbare kunna möta upp problem.
Tendenser ska helt enkelt snabbare fångas upp framöver.

- Generellt för svenska klubbar borde eventuella mönster utredas snabbare. Men för det så måste vi satsa större resurser på vårt medicinska team. Det måste finnas ordentligt med tid för varje skadad spelare.

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-03-16 kl 12:14
Annons
Annons
Annons