Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

DIF-managern bekräftar: "Inga stora nyförvärv"‏

Det blir inga större nyförvärv i Djurgården till nästa säsong.
Managern Stefan Alvén bekräftar nu att pengar saknas för att kunna satsa på större spektakulära nya namn.

- Vi storsatsar på ungdomssidan istället, säger Stefan Alvén till FotbollDirekt.se.

Som FotbollDirekt.se rapporterade i går saknas pengar till stora nyförvärv i Djurgården.
Trots att klubben tappat stjärnspelaren Sharbel Touma och trots en tiondeplats i årets allsvenska. Managern Stefan Alvén kan nu bekräfta att det inte blir någon storsatsning.
- Ja, fast det här med storsatsning... det beror på vad man lägger i det ordet. När folk tänker "nyförvärv" är det alltid etablerade namn, spelare de känner till. Men ett nyförvärv är inte automatiskt bra för att han kostar mycket pengar. Vi gör en storsatsning på ungdomssidan istället. Det är en resa vi redan påbörjat som vi kommer fortsätta.

- Jag tror att vi lägger mer pengar på ungdomssidan än någon annan förening i Sverige. Och vi kan redan se att det börjar betala av sig. Vi har tagit upp unga spelare i a-laget som fått speltid och i år var vårt juniorlag i SM-final. Vi tror på att det här är rätt väg att gå.

Och det har med ideologi snarare än ekonomi att göra?
- Njae, alltså inte enbart. Det här är verkligheten för alla klubbar idag. Och jag tänker aldrig äventyra klubbens ekonomi, vi kommer inte att köpa dyra spelare med feta löner som kan bli en ekonomisk risk på sikt. Det skulle vara oansvarigt av mig. Och jag är ganska säker på att jag har med mig klubbens medlemmar och supportrar på det här också.

Stefan Alvén menar att det är den befintliga truppen som ska göra det för Dif nästa säsong.
- Vi kommer inte köpa någon såvida vi inte säljer nåogn först. Då kan man börja fundera. Och även då kommer jag vara försiktig.

Alvén erkänner dock att situationen inte är optimal och att en större plånbok inte skulle skada.
- Det är klart, man vill väl alltid ha mer resurser. Det vill nog Manchester City också. Men som sagt, det här är verkligheten för alla klubbar nu, inte bara oss.
- Men vi siktar på Europaplatser nästa år.

Även utan nyförvärv?
- Ja, vi var bara några poäng från femteplatsen i år. Vi slog Malmö, vi spelade oavgjort mot Helsingborg. Våra unga spelare har fått viktig erfaranhet. Vi tror på det här.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2010-11-27 kl 13:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons