Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif-ordföranden sätter press på Pehrsson: Upp till bevis

Foto: Scanpix

Tommy Jacobson fortsätter som Dif-ordförande.

Nu sätter han press på Magnus Pehrsson och Khaled El-Ahmad.

- Det är upp till bevis i år, säger han.

I går kunde fotbollskanalen.se berätta att Tommy Jacobson kommer att göra sitt fjärde raka år som ordförande i Djurgården.54-åringen tillträdde 2009 med en treårsplan som skulle utmynna i en plats bland Sveriges tre bästa lag. Det målet har inte infriats. Nu sätter Jacobson press på lagets manager Magnus Pehrsson och chefsscout Khaled El-Ahmad.

- Det är upp till bevis för Magnus och Khaleed i år. Vi måste tydligt visa att vi tar steg framåt, så länge vi förbättrar oss är vi på rätt väg. Vi ska inte säga att vi ska vinna allsvenskan för det är inte realistiskt, men vi ska ta steg framåt, säger Tommy Jacobson till fotbollskanalen.se.

Hur ser du på att det har varit så många värvningar sedan Magnus och Khaleed tog över - under förra året kom 14 spelare in?

- Det var ett måste, men det är klart att det inte är bra med en så stor omsättning. Nu förväntar vi oss att det är stopp på det, det blir ingen kontinuitet. Men på ett sätt har det varit ett måste.

Hur ser du på att en del nyförvärv har floppat - bland annat värvades Kasper Jensen och Yussif Chibsah tidigt och var tänkta som viktiga spelare?

- Kasper Jensen, där blev allt helt fel, men sånt händer ibland. Chibsah tycker jag ändå har gjort det bra, han har visat bra karaktär och har kämpat på bra trots att det inte har blivit så mycket speltid.

Hur ser du på scoutingen av spelare?

- Khaleed sköter sitt jobb bra, det har varit en stor omsättning men han går efter Magnus direktiv. 

Hur ser du på resultaten?

- Det är bara att titta på tabellen, den talar tydliga språk. Nu har Magnus fått två år på sig att sätta prägel på laget.

Men Jacobson säger att han har fullt förtroende för Pehrsson i nuläget.

- Jag litar på honom och han är nöjd och säger att vi är bättre nu, då litar jag på det. 

Publicerad 2013-01-22 kl 11:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons