Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dif-styrelsen utreder intern kampanj mot Lundquist: ”Oerhört känsligt”

Allsvenskan

Djurgårdens informationschef Jonas Riedel är bara en av flera som ska ha känt till kuppen mot Dif-basen Bo Lundquist i förväg.
Andra Dif-anställda uppges också ha varit aktiva på forumet 11433.net – och nu ska styrelsen utreda.
- Vi har fått ett material och det ska vi sätta oss in i, säger Ronald Åman, ledamot i Djurgården Elitfotboll AB till fotbollskanalen.se.

Djurgården har ända sedan Dif-basen Bosse Lundquists avgång i början av september varit en skakad förening där en maktkamp visat sig pågå mer eller mindre öppet. Bland annat ska flera anställda ha varit aktiva i diskussioner på ett forum på Internet där Dif-basen avgång krävts och kupplaner diskuterats, och detta långt före det att tre tongivande supportrar sökte upp klubbens ordförande och krävde hans avgång.

Nu visar det sig att klubbens nuvarande styrelser fått in material gällande flera anställdas agerande mot Bosse Lundquist på detta internetforum.

Något som gör att styrelserna ska utreda händelserna.

ANNONS

- Ibland tror man att det som publiceras på Internet försvinner men det kan man få fram och sedan få på A4-sidor och det är vad vi fått, säger Ronald Åman utan att vilja avslöja från vem man fått materialet.

- Det här är oerhört känsligt och vi har fått en massa information och nu ska vi ta hjälp av expertis och sedan ska vi sätta oss in i det här ordentligt de närmaste dagarna.

Hur ser du på uppgifterna att en tjänsteman agerat mot klubbens valde ordförande – är det acceptabelt?

- Principiellt nej, men det beror på i vilken omfattning och jag vet ännu för lite för att säga något om det.

Ronald Åman sitter alltså i DEF AB:s styrelse och den är ansvarig för elitverksamheten där en del av de anställda som agerat på forumet 11433.net är anställda. Vilka eventuella följder som kan komma vill inte Åman spekulera i.

ANNONS

- Just nu handlar det om att vi ska komma att utreda allt kring detta och komma fram till någon form av klarläggande, säger han.

Fotbollskanalen.se har sökt Djurgårdens informationschef Jonas Riedel för en kommentar kring de här uppgifterna.

Publicerad 2008-10-08 kl 08:11
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto