POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Dif-veteranen borta tre veckor: "Kan inte lita på min kropp"

Mattias Jonson har fått sin dom.
Lårskadan håller honom borta i tre veckor.
- Går inte riktigt att lita på min kropp, säger Dif-anfallaren.

Sedan veteranen värvades hem från Norwich 2005 har han ideligen drabbats av olika skavanker, blessyrer och skador. I premiärderbyt mot AIK var det dags igen.

- Jag har fått svar från röntgen nu och det rör sig om en liten blödning en bit upp på låret. Tre centimeter är den ungefär, vilket tydligen betraktas som väldigt hanterbart, säger Jonson till fotbollskanalen.se.

Ändå innebär blödningen att 37-åringen får ägna sig åt rehabilitering i uppemot tre nya veckor.

- Tråkigt nu när säsongen är igång. Men samtidigt får man vända på det lite också, jag har haft bristningar som tagit tio veckor att läka ut också. Så det kunde varit värre. Men visst känner man, kanske inte oro, men ändå en frågeställning om varför de här småskadorna poppar upp hela tiden. Det är väl lite så där att inte kunna lita hundra på sin kropp.

Hur länge orkar du kämpa på?
- Jag har sagt att jag ska köra det här året, och det står jag fast vid. Det finns inga planer på att lägga av nu. Så känner jag inte. Jag är fullt motiverad att göra ytterligare en rehabsväng. Förra året missade jag hela våren, men var sedan fullt frisk under hösten. Nu kan jag vara tillbaka redan efter halva våren, säger Jonson.

Publicerad 2011-04-08 kl 15:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå