POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

DIF:s nye hjälte: "Det var bara att klämma dit den"

När han spelade på Stockholms Stadion senast, säkrade han segermålet mot Gais. När nästa Göteborgslag hälsade på, gjorde han segermålet nytt. Namnet: Boyd Mwila.

Mycket snack om spelsystem och om kris och desperation. Men när det väl blev match mellan Djurgården och Häcken, då kunde ändå DIF ta sig samman och ta den andra raka hemmasegern på Stadion.
- Jag trivs jättebra här, säger Boyd Mwila med ett skratt efter att han gjort mål för andra matchen i följd på Stadion.
'
Han var en aning ifrågasatt inför säsongen men har kommit allt starkare ju länge säsongen har gått. Mot AIK hade han några fina dribblingar men kom aldrig till avslut.
Det gjorde han mot Häcken. Och vilket avslut sedan!
Ett distinkt skott som Christoffer Källqvist inte hade någon möjlighet att rädda.
- Jag kände direkt att det var bara att klämma till. Jag tvekade aldrig och jag såg bara målvakten i ögonvrån, säger Mwila.

Men inga mål utan framspelningar och målskytten Mwila var snabb att hylla målpassningen som kom från målvakten Pa Dembo Touray på en mastodontutspark, som slog ned strax utanför Häckens straffområde.
- Enormt bra framspelning och mycket bra match från hans sida, berömde Mwila sin lagkamrat efteråt.

Pa Dembo Touray var nämligen också bidragande till segern i allra högsta grad med en vass reflexräddning i mitten av den andra halvleken.

Ännu en seger alltså för hårt ansatta Djurgården - en välbehövlig sådan. Laget är kvar under strecket men det är bara målskillnaden som håller laget under strecket. Kanske kan Zoran Lukic och Andrée Jeglertz hårt pressade lag få lite andrum inför U21-EM-uppehållet med tanke på att Örgryte väntar i nästa omgång. Och bortsett från bortamatchen mot IFK Göteborg i premiären, så har Djurgården trivts när ett lag från Göteborg stått på andra sidan planen.

Publicerad 2009-05-26 kl 21:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå