POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Dif:s tunga besked – Youssef stoppas av läkare: ”Jag kände mig 100”

Christer Youssef trodde på spel mot Trelleborg. Då besökte han läkaren – som stoppade honom från spel.
- Det är en säkerhetsåtgärd, säger han till fotbollskanalen.se.

Christer Youssef har missat ett par matcher på grund av en skada på baksida lår. I matchen mot Trelleborg till helgen trodde han själv på spel, efter att ha tränat för fullt under flera träningar i veckan och känt sig helt kurant i låret.

Under fredagen skulle han då godkännas för spel av läkaren – som dock inte tyckte att muskeln såg helt okej ut och avrådde från spel.

- Jag kände mig 100. Men sedan gick jag till idrottspecialisten Carl Askling som vet mycket väl vad som kan hända om man går på för tidigt. Så det är en säkerhetsåtgärd och jag skulle inte kunna förlåta mig själv om jag spelade, skadade mig och blev borta tre-fyra veckor till.

För Djurgården har säsongsinledningen varit usel. Noll vinster, endast en poäng och fyra raka förluster nu. Youssef menar att det varit frustrerande och plågsamt att stå vid sidan av.

- Absolut. Jag lider varje dag med spelarna och jag tror att hela Djurgårdsfamiljen lider. Det känns jättejobbigt att inte kunna bidra med något, men jag gör så gott jag kan från sidan om.

Hur har snacket gått under veckan för att vända det här?
- Vi har inte pratat om det så mycket vi spelare. Vi har bara pratat om det vi kan påverka - träningar och matcher. Annars har det varit ganska positiv stämning i veckan med fans som varit på besök och gett oss sitt stöd.

Vad tycker du saknas i laget?
- Vi har varit med under alla matcher och haft tendenser att kunna vinna matcherna, förutom matchen mot Norrköping. Vi har inte haft marginalerna med oss, men sådan är fotbollen. Den som är stark reser sig och visar stake, och det tror jag alla grabbarna har och vi har varit i den här sitsen tidigare. Så vi är absolut på väg uppåt.

Publicerad 2011-04-29 kl 20:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå