Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgården betalar miljonskuld för polisnotor: "Bara att gilla läget"

Allsvenskan 2015-08-20 kl 15:03

Sedan polisnotorna slopades förrförra året skickas inga nya krav ut. Däremot kvarstår alla redan befintliga räkningar, och nu börjar Djurgården betala av sin miljonskuld.
- Vi får gilla läget, säger Henrik Berggren till Expressen.

Det var under hösten 2013 som beskedet till sist kom från den dåvarande Rikspolisstyrelsen om att de omdebatterade så kallade polisnotorna skulle avskaffas. Detta innebar i sig en omtolkning av ordningslagen, som polisen tidigare använt som underlag för att kunna kräva in ekonomisk ersättning för sina kommenderingar vid idrottsevenemang arrangerade av så kallade idrottsaktiebolag.

Särskilt höga blev kraven gentemot fotbollens Stockholmsklubbar AIK, Djurgården och Hammarby vars matcher ofta åtföljdes av stora polisinsatser och därmed höga kostnader. Men samtliga av de tre klubbarna har konsekvent vägrat att betala några pengar till polisen, utan istället valt att driva juridiska processer för att få kraven ogiltigförklarade.

ANNONS

Men nu uppger nyhetsbyrån att Djurgården bestämt sig för att börja betala av sin fordran, som sammanlagt ligger på 4,2 miljoner kronor och som Kammarkollegiets inkassogrupp fått i uppdrag att driva in. Märk väl att det alltså inte rör sig om några nya fakturor, utan om de krav som redan hunnit skickas ut innan beslutet om att avskaffa polisnotorna fattades för snart tv år sedan.

– Det här är poliskostnader som gällde innan 2014 och det där har vi överklagat i olika nämnder, men till slut nådde vi vägs ände. Då tyckte vi inte att det var lönt. Vi nådde helt enkelt inte längre. Så då måste vi betala och då har vi kommit överens med Kammarkollegiet att vi ska betala av det här enligt en avbetalningsplan där första betalningen faller ut 31 augusti, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren till Expressen.

ANNONS

Enligt honom ska avbetalningsplanen klaras av under en period på tolv månader och kommer inte att belasta klubbens ordinarie budget. Kostnaderna har redan tagits upp i de senaste årens resultaträkningar, som en förberedande åtgärd.

– Det är klart att det är massor av pengar, men vi får gilla läget och göra rätt för oss så som det är bestämt. Vi har känt till det här en längre tid så det kommer inte som någon överraskning. Det påverkar inte vårt resultat. Det finns i vår likviditetsbudget, säger Berggren.

I dagsläget finns inga besked kring hur Hammarby och AIK löser frågan. Båda har tidigare, liksom Djurgården, överklagat sina fakturor i olika omgångar.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto