Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Djurgården bötfälls för barn på Tele2:s innerplan

Allsvenskan

Magnus Eriksson tog med sig sin son in på Tele2 Arenas innerplan efter premiären.
Nu straffas Djurgården med böter på 24 000 kronor.
- Det är tråkigt att det sker brott mot reglementet, säger Leif Andersson, sekreterare i Sef:s disciplinutskott.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Djurgården-IFK Göteborg i spelaren ovan.

När Djurgården firade 3-1-segern mot Brommapojkarna i den allsvenska premiären tog lagkapten Magnus Eriksson med sig sin son in på Tele2 Arenas innerplan efteråt. Obehöriga personer får dock inte beträda planen enligt reglerna från Svenska Fotbollförbundet och Svensk elitfotboll (Sef).

Djurgården har därför riskerat böter sedan dess då matchdelegaten tog med händelsen i sin matchrapport. Nu har Sef:s disciplinutskott, som hanterat anmälan, tagit ett beslut i ärendet.

Sekreterare Leif Andersson uppger för Fotbollskanalen att Djurgården har straffats med böter.

- Disciplinutskottet har fattat beslut och bötfällt Djurgården. Enligt beslutet blev det 24 000 kronor i böter, och det är för upprepade förseelser från i fjol också. Men det är första gången i år som Djurgården straffas, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Annons

- Vid första fällningen får man en erinran, och nästa gång en varning. Vid tredje fällningen utdöms böter som sedan ackumuleras. Normalpraxis i allsvenskan är böter på 6 000 kronor, och sedan dubbleras det varje gång. Så bötesbeloppet ökar succesivt.

Leif Andersson berättar vidare att Sef:s disciplinutskott mottog ett stort antal anmälningar gällande oackrediterade personer, exempelvis barn, på de allsvenska arenornas innerplaner förra säsongen.

- Det är tråkigt att det sker brott mot reglementet som klubbarna har varit med och utformat, och att det fortgår. Generellt sett är det tråkigt för oss att utdöma böter, oavsett vad det gäller. När det gäller barn på planen är det en säkerhetsfråga helt och hållet, och regelverket har inte varit uppe för diskussion kring en förändring inför i år heller, säger Andersson.

Annons

Även Gif Sundsvall har fått böter för ett liknande regelbrott i år, uppger Sef. Förra säsongen fick Djurgården böta 60 000 kronor för att oackrediterade personer beträtt planen. 

Publicerad 2023-04-25 kl 18:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto