Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Djurgården dementerar Johnson-rykte: "Är ute och cyklar"

Foto: SCANPIX

Sam Johnsons flytt till Kina ger klirr i kassan för flera småklubbar. Men att transfersumman skulle uppgå till 40 miljoner - som Härnösands sportchef har fått höra - dementerar Djurgården.
- Han kommer bli besviken om han har de förväntningarna, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Kinesiska klubbar är kända för sina skyhöga transfersummor. Därför har det spekulerats en hel del kring hur mycket Djurgården fick betalt för Sam Johnson när han för ungefär en vecka sedan blev klar för Wuhan Zall.

Johnson har förutom Djurgården även representerat division 3-laget Juventus IF, superettans IK Frej Täby och Härnösands FF i division 2. Klubbar som nu spänt väntar på att få ta del av kakan.

Härnösands sportchef Göran Dahlberg säger till Allehanda att han inte vet exakt vad solidaritetsbeloppet hamnar på men att han räknar med sexsiffrigt.

- Vi vet ännu inte hur mycket vi får. Det ryktas om att Djurgården sålde Sam för över 40 miljoner kronor, säger han till tidningen.

Men att det skulle röra sig om så pass mycket pengar dementerar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bestämt för Fotbollskanalen.

- Han är helt ute och cyklar, säger Andersson.

40 miljoner är alltså inte i närheten av det rätta beloppet?
- Det kan jag lova direkt. Han kommer få en redovisning i augusti, men han kommer bli besviken om han har de förväntningarna, säger Andersson och tillägger:

- Det här är fullständiga spekulationer. Men jag förstår varför de uppstår.

Oavsett summa så är pengarna välbehövliga för Härnösand.

- Det finns stora hål att lägga dem i. Att spela i division 2 är oerhört tufft ekonomiskt, säger Göran Dahlberg till Allehanda.

Publicerad 2016-07-20 kl 21:54
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER