POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Djurgården får rätt efter överklagan mot polisen: "Viktigt beslut"

Foto: Bildbyrån

Djurgården överklagade i mars ett av polisens arrangörsvillkor.
Klubben fick avslag i Förvaltningsrätten, men Kammarrätten ger nu Dif rätt i frågan.

Det var i mars i år som Djurgården inför mötet med Hammarby i svenska cupen överklagade ett arrangörsvillkor från polisen. Överklagandet gällde vem som bär ansvaret för att det tas in pyrotekniska pjäser på arenan.

I Förvaltningsrätten fick Dif avslag, men Kammarrätten ger nu klubben rätt.

"Kammarrätten har i sin prövning kommit fram till att samma krav på tydlighet som ställs på tillsynsmyndigheters förelägganden och förbud även bör gälla för villkor som meddelas av Polismyndigheten med stöd av 2 kap. 16 § ordningslagen. Enligt kammarrätten uppfyller det aktuella villkoret inte kravet på tydlighet. Kammarrätten har därför beslutat att villkoret ska upphävas", skriver Kammarrätten i ett pressmeddelande.

- Det är ett principiellt viktigt och vägledande beslut som Kammarrätten har meddelat. Det innebär att effektvillkor, villkor som ska uppnå effekter, inte är i överensstämmelse med svensk lagstiftning, säger Djurgårdens evenemangsansvarige Mats Jonsson till Expressen.

Vi har haft stor hjälp och uppbackning av Svenska fotbollförbundet. Den här frågan spänner över hela svensk fotboll. Det är inget konstigt i sig. Kammarrättens beslut får effekter över hela landet, det är vägledande och prejudicerande. Det innebär att vi äntligen får stopp på skrivningar i villkor som är otydliga och bara används som hotelser mot oss som arrangörer.

Publicerad 2019-11-06 kl 13:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå