Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgården hoppas på Haksabanovic och Danielson - men klubbar rycker i Ekdal och Finndell

Allsvenskan

STOCKHOLM. Flera klubbar visar intresse för Isak Hien, Hjalmar Ekdal och Hampus Finndell.
Samtidigt hoppas Djurgården värva Sean Haksabanovic och Marcus Danielson.
- Om det ska komma in någon ny spelare så är prio att undersöka möjligheterna med Sead och Danielson, säger Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

För en del klubbar väntar ett hektiskt sommarfönster. Men frågan är hur det blir för Djurgården? När Fotbollskanalen träffar sportchefen Bosse Andersson i samband med lagets onsdagsträning på Kaknäs så berättar han bland annat:

* Att klubbar rycker i flera av hans spelare.
* Att han jobbar på att förlänga med en spelare.
* Att han hoppas få in två spelare.

- Jag hoppas att det blir ett lugnt transferfönster med få rörelser ut och att vi behåller spelare. Sedan finns det alltid frågetecken eftersom Seads (Haksabanovic) kontrakt går ut på torsdag. Det är en som har varit här och spelat alla matcher, så det är klart att man vill undersöka möjligheten att behålla honom. Vi har en dialog och jag hoppas att han är en som inte försvinner. Sedan vet ju alla om att Marcus Danielson är i en speciell situation. Om det ska komma in någon ny spelare så är prio att undersöka möjligheterna med Sead och Danielson, säger Bosse Andersson och fortsätter:

ANNONS

- Sedan vet man ju om att när det går bra för spelare och man utmärker sig då väcker det intresse hos andra klubbar. Det finns konkret intresse på några av våra spelare. Men vi har ingen ambition att släppa de här spelarna. Vi har viktiga matcher i allsvenskan och ska även spela i Europa. Så vi är inte mottagliga för att diskutera med andra klubbar, utan det viktiga är att hålla ihop det här.

Känns det realistiskt att ni får Haksabanovic och Danielson nu i sommar?
- Jag tycker att det känns realistiskt. Speciellt med Sead. Han har varit här och trivs väldigt bra här, och sedan finns det en öppning att man kan spela ytterligare från 1 juli till 30 juni 2023. Så det är klart att det är ett bra fundament när man trivs bra och att Djurgården är ett bra alternativ. Det svåra är att det här har öppnat upp för spelaren med att det kan finnas andra möjligheter. Men om det ska vara något annat för Sead då ska det vara något som är väldigt bra, då får ju vi ha respekt för det. Men vi har en dialog med Sead.

ANNONS

- När det gäller Marcus är det klart att det är i någon annans händer. Han har ju kontrakt i Kina men eftersom han inte är där och spelar så är han ju i en speciell sits. Han är ju här och tränar med oss.

Vilka av era spelare finns det konkret intresse för?
- Isak (Hien) kan vi inte hymla om. Det finns intresse för honom och vi har haft kontakt med Slavia Prag som är intresserade. Men vi har inte fört några diskussioner eller förhandling kring någon övergång nu. Klubben har respekt för vår situation. Vi är mitt inne i en liga och ska spela i Europa. Vi har haft kontakt och vi vet om deras intresse, men sedan har det inte varit mer med det.

Om ni värvar Danielson kan ni vara mer öppna för att sälja Hien då?
- Vi vet också om att det finns intresse för Hjalmar (Ekdal). Han var nyligen med i landslaget och utmärkte sig där. Men det är ju så, att om man kan hitta en långsiktig lösning med någon, då öppnar det ju självklart upp för att man kan ta andra beslut.

ANNONS

Har du märkt av ett intresse för Hjalmar Ekdal i och med att han startade i landslagets Nations League-matcher?
- Det är klart. En ung kille som var allsvenskans bäste försvarare förra året och som nu kom med i landslaget och gjorde det bra. Jag förstår att det finns intresse för honom. Det är några klubbar som följer honom på ganska nära håll.

En annan spelare som har kopplats ihop med utländska klubbar är Hampus Finndell - hur ser det ut där?
- Ja, han följs av flera klubbar. Men han ganska cool med hur vi gör. Han fokuserar på här och nu. Sedan lite längre fram så är det självklart att han blickar ut och har ambitioner om att komma vidare. Det är otroligt kul att se hans utveckling.

Kalle Holmberg har kopplats ihop med IFK Norrköping - hur ser det ut där?
- Vi har inte fått någon fråga av Norrköping. Men från och med fredag kan Kalle prata med vilken klubb som helst eftersom det bara återstår ett halvår av hans kontrakt med oss. Vi vet att det finns ett intresse från Norrköping och han fick i förtid prata med den klubben när vi gick på sommarledighet. Så jag vet att det har varit en diskussion och jag vet att det finns ett intresse från Norrköping. Men jag har väldigt lite med det att göra eftersom vi inte har fått någon fråga från Norrköping. Däremot kan vi komma dit med spelarna vars kontrakt går ut efter den här säsongen. Det kan vara någon spelare, som Kalle, som nu i sommar kommer att ha klart med en ny klubb för 2023. Då får vi diskutera med den klubben om vi kan släppa honom i förtid.

ANNONS

Hur resonerar du kring honom nu det sista halvåret om det kommer en fråga från Norrköping om att man vill ha honom nu?
- Det får vi diskutera och hantera. Det kan vara en utmaning med en spelare som har tankarna på en annan klubb.

Haris Radetinac har också utgående kontrakt - hur ser du på hans framtid i klubben?
- Vi har haft en diskussion om framtiden. Han gör ju sin tionde säsong och gjorde i söndags sin 200:e match för Djurgården, vilket är fantastiskt. I kultur och träning och match så är han viktig. Han är 37 år och går i bräschen varje dag. Han är fantastisk på många sätt och det är klart att vi för diskussioner. Vi har tittat på att vi kommer att få se Haris här även 2023.

Ni vill ha kvar honom?
- Ja, absolut.

Emmanuel Banda?
- Han har också ett kontrakt som går ut. Han är en härlig spelare. Han kan ju skriva på för en annan klubb. Där är dialogen att han spelar för Djurgården säsongen ut 2022. Han är viktig för oss.

ANNONS

Vill ni förlänga med honom?
- Han har utvecklats mycket här och är en väldigt bra allsvensk spelare och ibland kanske man får gå skilda vägar. Jag skulle inte ha något emot att ha honom här men jag tror det viktigaste är vad han själv känner och var han ser sin framtid. Men jag utesluter honom inte.

En som är med på träningarna är Besard Sabovic - kan han komma att spela för er i höst?
- Han är kontraktslös. Han har varit i Djurgården och bor i Stockholm. Han får självklart träna med oss. Jag utesluter inte att han kanske spelar i Djurgården, men det är inte därför han är här. Han är här för att komma i form. Vi diskuterar inget med honom. Men i hans huvud är nog inte det främsta att spela för Djurgården.

Albin Ekdal har också varit ett rykte, hur ser du på det?
- Det har spekulerats under hela våren. Det har funnits en kontakt men i dagsläget förs det inga diskussioner om Albin Ekdals framtid.

ANNONS

Innan intervjun avslutas vill Bosse Andersson var tydlig med det han inledde med, att han helst inte vill sälja spelare i sommar.

- Vi vill ha så lite rörelse som möjligt nu i sommar. Men om det finns en seriös klubb som vill ha någon av våra spelare och som även är intresserade på längre sikt så kanske man kan göra affär i förtid för kanske nästa transferfönster. Det ska jag inte utesluta att det kan bli så nu. Hellre att vi har kvar det här laget, säger han.

Så rent hypotetiskt, om vi tar Isak Hien, om en klubb vill ha honom, önskar ni i dagsläget att behålla honom och kanske i stället göra klart med en övergång som sker efter säsongen?
- Ja så kanske. Han är en väldigt viktig spelare för oss nu, både i defensiven och i offensiven.

Publicerad 2022-06-29 kl 14:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto