Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården under strecket - på väg ut ur allsvenskan

0-5-förnedrat mot Kalmar i fredags.
Attackerat av de egna fansen för att sakna stolthet och karaktär.
IFK Norrköpings svar:
2-1 (2-1) mot Djurgården med en man mindre i hela andra halvlek.

Ödesmatch var den utannonserad som, torsdagens bottenduell på Nya Parken.
Två lag i kris, på samma antal poäng (22) i tabellen och i ett desperat behov av en energigivande dos sådana inför höstspurten.
Matchen blev därefter.

Mer som en cupfinal - som Norrköping rivstartade och såg ut att ro hem utan några större bekymmer efter Gunnar Heidar Thorvaldssons snabba mål.
2-0 efter elva minuter
Redan efter sex minuter skickade islänningen in sitt första, en bjudning från Djurgårdens försvar som inte fick bort bollen.

Nästa gjorde inte Djurgårdstränaren Magnus Pehrsson gladare.
Thorvaldsson "glömdes bort" vid Pa Dembo Tourays högra stolpe, och från nära håll tryckte han in Petru Racus nickskarv på Martin Smedberg-Dalences hörna.
Då hade det gått elva minuter. En klang- och jubelföreställning verkade vara på gång, ett nervdrama blev det.

-Alltid skönt att göra två målen, men poängen är viktigast. Att kunna vinna med en man mindre i en hel halvlek är fantastiskt. Vi visade alla att vi har vilja och karaktär. Vi jobbade som ett lag, sade Thorvaldsson.
Djurgården fick omgående kontakt efter hans mål. Och där och då, i den 17:e minuten började Bobbie Friberg da Cruz elände, när han tappade markeringen på Christer Youssef som serverades bollen av Mattias Jonson vid 2-1-reduceringen.
För Friberg da Cruz skulle det bli värre.

På mindre än tre minuter drog mittbacken på sig två gula kort och visades ut (42:a minuten) för andra hemmamatchen i rad.
Men det tog ett tag innan domaren Michael Lerjéus fick upp korten ur bröstfickan.

-Situationen verkade vara över, men han ropade tillbaka mig. Tydligen var det fjärdedomaren (Magnus Ahlsén) som tog beslutet, sade Friberg da Cruz.

-Jag tycker att jag är på bollen och tar med mig honom också. Jag är inte här för att hålla igen, men jag får ta och tagga ned lite.

Trots en man mer och ett näst intill kompakt tryck lyckades inte Djurgården få in kvitteringen som hade hållit laget kvar på fast mark i tabellen. I stället tar Djurgården över kvalplatsen från just Norrköping, som även passerade Trelleborg i tabellen.

Chanserna radades upp men Niklas Westberg - i sin blott fjärde allsvenska match i år - stod i vägen för allt.

Publicerad 2011-08-26 kl 00:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons