Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: TT

Beskedet från Prioritet Finans - vill satsa på Dif, Blåvitt och Utsikten

Prioritet Finans har bestämt sig - företaget vill fortsätta sponsra Djurgården och IFK Göteborg. Dessutom lovar vd Nils Wiberg att lägga mer pengar på lilla Utsiktens BK.
- Det är hundra procent klart, säger han.

Fotbollskanalen.se har flera gånger tidigare rapporterat om Prioritet Finans och dess verksamhet inom idrottssverige. Bolaget står för närvarande som huvudsponsor till två allsvenska klubbar, IFK Göteborg och Djurgården, men avtalen löper ut vid årsskiftet och det har långtifrån varit säkert att det blir någon förlängning. Något föreningarna varit måna om, med tanke på att samarbetet enligt tidigare medieuppgifter inbringat omkring tolv miljoner kronor årligen för IFK Göteborg, och miljonbelopp även för Djurgården.

ANNONS

När fotbollskanalen.se intervjuade vd Nils Wiberg i augusti uttryckte han en besvikelse på fotbollsrörelsen som helhet, och ifrågasatte hur klokt det egentligen var att "kasta pengar i ett svart hål", vilket han antydde att engagemanget i Blåvitt innebar.

- Enkelt uttryckt: Efter säsongen kommer jag att tala om vad jag tycker och tänker om allting som rör Prioritet Finans och fotbollen. Den intressanta frågan för mig är om vi ens har någon framtid där överhuvudtaget. Om vi ska lämna fotbollssverige eller inte, sade Wiberg då.

Men nu låter det annorlunda. Wiberg står visserligen fast vid att den sista omgången i allsvenskan, på lördag, ska klaras av och att det under november månad kommer ett slutgiltigt besked kring hur hans investeringar ska se ut. Men att det blir en satsning tycks mer eller mindre redan vara klart.

ANNONS

- Vi brinner så oerhört mycket för fotbollen och vi förhandlar för fullt. Sedan får man se var det landar, men tacka tusan för att vi vill vara kvar. Det är klart att vi jobbar hårt för att det ska bli så. Vi tycker att vi har fantastiska samarbetspartners i form av Djurgården och IFK Göteborg. Det är två jättefina klubbar, säger Wiberg.

Hur stor är sannolikheten att de får positiva svar från er?
- Jättestor. Någonting blir det ju. Som sagt: Jag älskar fotboll och vill gärna engagera mig i det, men något mer exakt besked har jag inte i dagsläget.

För ett par månader sedan sade du att du var trött på fotbollen?
- Jo, men det var ju i samband med en förhandling också. Det är väl givet att jag som sponsor inte ska behöva känna att mina pengar hamnar i ett svart hål och det tror jag inte kommer att ske den här gången. När vi går vidare med det här har vi vissa tydliga önskemål som behöver uppfyllas.

ANNONS

Som exempel nämner Nils Wiberg att IFK Göteborg måste bli bättre på att ta hand om tidigare storspelare, inte minst legendarer från Uefacupvinsten 1982. Genom att ställa i ordning en särskild mötesplats åt dem på arenan Gamla Ullevi skapas dels ett mervärde för spelarna själva – dels får sponsorerna möjlighet att låta sina kunder umgås med legendarerna under avslappnade former.

- Man ska högakta personer som Glenn Hysén och Torbjörn Nilsson, det är inget snack om den saken. Ge dem ett honnörsbord på studs bara, säger Nils Wiberg.

Ett honnörsbord, är det ett krav från er sida?
- Nja, se det mer som ett starkt önskemål. Det är en kärnpunkt för mig att man vårdar sin historia, man får inte glömma sina gamla hjältar hur som helst. Ett sådant tänk måste finnas inom fotbollen. Det handlar om att visa respekt.

ANNONS

Om önskemålet uppfylls – då ser det ljust ut för IFK Göteborg att ni går in med mer pengar?
- Ja, det är klart. Och jag tycker inte att det är något särskilt knepigt önskemål från min sida, men tänk ett steg längre: Hur glada blir inte mina kunder om de får möjlighet att hälsa på Torbjörn Nilsson? En sådan liten grej kostar ingenting för Blåvitt men betyder mycket för mig. Folk säger att jag är en bandit som vill styra och ställa, och att det finns en 51-procentsregel som ska följas. Men någonting ska man väl kunna få tillbaka som sponsor också, det kan väl inte vara för mycket begärt?

En annan klubb som enligt Nils Wiberg ligger mycket bra till för ett fortsatt stöd är, Utsiktens BK. De tre senaste åren har Prioritet Finans sponsrat dem i liten skala, och sedan det blev klart att klubben flyttas upp till superettan lovar Wiberg att stödet fortlöper.
ANNONS

- Det är hundra procent klart, sedan får man se på vilken nivå det hamnar. Hittills har det inte handlat om så mycket pengar, men det är sådana frågor vi ska fundera på under november månad, säger han.

Kan det stödet göra att ni satsar mindre på Dif och IFK?
- Nej, det här handlar om helt andra summor. Däremot är det förstås ett plus för Utsikten att de har just Torbjörn Nilsson och Glenn Hysén knutna till sig i olika roller. Jag fascineras av sådana profiler och tycker som göteborgare om att de ger tillbaka av sin erfarenhet till fotbollen. Det är just sådant jag vill uppmuntra och som lyfter fotbollen i stort.
Publicerad 2014-10-28 kl 13:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto