Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dagen efter tragedin, så jobbar Djurgården, polisen och SvFF

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för dödsmisshandeln av en Djurgårdssupporter i samband med söndagens premiär i fotbollsallsvenskan i Helsingborg.

- Vi vill gärna veta av allmänheten om det är någon som har uppgifter att lämna in till polisen. Finns det eventuella vittnen så tar vi tacksamt emot dem. Vi efterfrågar all information som kan bringa klarhet i detta, säger Martin Carlsson vid Skånepolisens länskommunikationscentral.

Dödsmisshandeln inträffade i trappan som leder upp till den medeltida borgen Kärnan, strax innan matchen mellan Djurgården och Helsingborg började på Olympia.

Ögonvittnen säger till kvällstidningarna att attacken mot den 43-årige mannen var helt oprovocerad.

- Det var tre personer som kom springande. En av dem slog en glasflaska i mannens bakhuvud. Han faller ihop och de börjar slå och sparka på honom, säger en 23-årig kvinna till Aftonbladet.

ANNONS

- Vi kommer att förhöra fler personer i dag, berättar Ewa-Gun Westford, Skånepolisens informatör.

Ingen person är ännu gripen för dödsmisshandeln. De personer som togs in för förhör under gårdagen sitter fortfarande frihetsberövade och kan höras igen. Polisen kommer också att undersöka om det finns kameror längs vägen där dödsmisshandeln skedde som kan ge mer information om vad som hände och vilka som var på platsen.

- Vi har en brottsplats, nu måste vi försöka pussla ihop vem som var där när det hände och vad som hände.

Samtidigt som utredningen pågår kommer polisen att behöva tänka om inför framtida fotbollsmatcher:

- Det här ställde saker och ting på ända med allt kring allsvenskan och fotbollsvåldet, det har flyttat ut från arenorna nu. Vi kommer att sitta i flera möten kring detta, kring framtida fotbollsmatcher. Det är inte endast polisens ansvar, samhället har ett samlat ansvar, säger Westford.

ANNONS

Polisen har ännu inget signalement på en misstänkt gärningsman.

- Men vi tror att vi har en bild av vad som hänt men vi vill avvakta och inte gå ut med det ännu, säger hon.

Polisen får kritik av Djurgårdens supportrar, skriver Aftonbladet. Stämningen var hätsk, och olika grupper rörde sig fritt i centrala Helsingborg utan kontroll.

- Jag tycker att polisen skulle ha separerat grupperna bättre, säger en DIF-supporter till tidningen.

- Vi ska träffas nu på morgonen för att planera hur vi ska gå vidare i dag. Vi hade mycket i går när supportrar kom hem, många ville skiva kondoleanser och vi hade öppet på kansliet. Men vi har inte hunnit ta ställning till hur dagen ser ut, säger Henrik Berggren, vd för Djurgården fotboll, till TT vid 7-tiden.

Mannen som dödades är en vanlig hygglig supporter, berättar han, känd av många inom klubben.

ANNONS

- Jag känner inte honom själv, men många andra gör det.

Det rent sportsliga, som när den avbrutna matchen ska spelas, är av helt underordnad betydelse just nu, säger Henrik Berggren.

- Jag bryr mig inte om det just nu. Det får vänta.

Efter misshandeln var det fortsatt bråkigt i Helsingborg och flera personer greps, bland annat för våldsamt upplopp och för fylla. Polisen grep och anhöll också tre personer efter ett stort bråk på en pub i stan. Fem personer skadades, flera med skärskador, berättar Ewa-Gun Westford, Skånepolisens informatör.

Publicerad 2014-03-31 kl 07:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto