Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dif kan tilldömas 0-3-förlust: ”Det som händer på stan har egentligen inget att göra med det som händer på arenan”

Djurgården

Helsingborg-Djurgården avbröts när Djurgårdssupportrar stormade planen för att den skulle stoppas efter dödsmisshandeln utanför arenan. Det kan få till följd att Dif tilldöms en 0-3-förlust.

Djurgårdsfansen på Olympias gräs.

Vid sidan av den tragiska dödsmisshandeln i Helsingborg finns en avbruten fotbollsmatch. Om matchen ska spelas vidare eller inte ska såsmåningom beslutas av disciplinnämnden. Ett resultat måste fastslås av disciplinnämnden om matchen inte återupptas.

Enligt SvFF:s tävlingsbestämmelser gällande en match som avbryts på grund av ordningsstörning ska det laget vars supportrar, spelare eller ledare som kan anses ansvarig tilldömas en 0-3-förlust Om så blir fallet eller inte vill disciplinnämndens ordförande Kenneth Tallinger inte uttala sig om.
- Jag vet inte förrän vi får in ärendet. Först kommer anmälningarna och sen ska föreningarna yttra sig. Sen kan vi ta ställning.

ANNONS

Några särskilda omständigheter kring bakomliggande orsaker till en planstormning finns dock inte i SvFF:s tävlingsbestämmelser. Djurgården riskerar alltså att tilldömas en förlust med 3-0 – oavsett anledninge till planstormningen.


Gerhard Sager, tävlingskommitténs ordförande, vill inte spekulera i vad beslutet gällande Helsingborg-Djurgården blir men gör skillnad på arenan och stan.
- Vad som händer ute på stan, före eller i samband med en match, det har ju egentligen inte nånting att göra med händelserna  inne på arenan. Men om man i det här fallet tar hänsyn till den här tragiska händelsen på stan, det vet jag faktiskt inte hur disciplinnämnden tänker där.

Enligt SvFF:s tävlingsbestämmelser gäller att:

  • Matchen kan återupptas där den avbröts.
  • Något av lagen kan tilldömas en 3-0-förlust, om bara ena laget är ansvariga.
  • ANNONS
  • Båda lagen kan tilldömas en 0-3-förlust.
  • Matchen kan betraktas som avgjord vid ställningen 1-1
  • Utöver det kan böter delas ut.
Publicerad 2014-03-31 kl 15:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto