Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Dif på sin vakt inför cupfinalen – men pikar Blåvitt: "Spelar inte så fin fotboll"

Djurgården siktar på cupguld.

Då skickar man en passning till IFK Göteborg.

- De spelar inte så fin fotboll, säger Andreas Johansson.

På söndag möts Djurgården och IFK Göteborg i cupfinal. Två lag som har gått tillbaka till ett mer defensivt tänk efter att inte ha nått framgång med en offensiv idé. Efter att ha tänkt om har båda lagen tagit fler poäng.

Men trots att Blåvitt ligger tvåa i allsvenskan har laget fått kritik av bland annat Jonas Thern. I en intervju med Sydsvenskan sa den förre VM-hjälten att "det är brottarfotbollen som får vinna och den tokhyllas av de som kallar sig experter vilket jag har svårt att förstå. Jag tycker man ska jobba mer med att utveckla det som är fotboll och hylla kreativitet och passningsskicklighet i främsta rummet".

- I mitt fotbollshuvud är det så att jag har stor respekt för alla olika spelsätt. För man väljer sitt spelsätt efter tränarens filosofi, vilket spelarmaterial man har, vilken kultur man har. Det är summan av det som avgör. Jag tycker man ska ha den respekten för hur man väljer en strategi. Så är det med det. Resultaten talar för sig. Göteborg har gjort bra resultat. Jag brukar säga: det är många som snackar men det är bara att köra på, säger Djurgårdens tränare Per-Mathias Högmo till fotbollskanalen.se.

- Jag vet inte om jag håller med, i slutändan handlar det om att få poäng och det har fungerat bra. Göteborg har ändrat lite och gått tillbaka till basic, gått tillbaka till kontringsfotboll och inte så fin fotboll som de försökte spela förra året. Det lär man fortsätta med eftersom de ligger i toppen av allsvenskan och har fått ganska mycket succé, säger lagkapten Andreas Johansson.

Trots att Per-Mathias Högmo bara har varit tränare för Djurgården i två matcher har han stenkoll på IFK Göteborg. Norrmannen menar att Blåvitts varumärke är kontringsspelet.

 - Jag har väldigt bra koll på dem. Jag vet precis vad vi möter. Jag har sett dem i flera matcher. Det är ett bra lag. Göteborg har ett tydligt spel och vet hur de vill spela. Har en del rutinerade spelare så det kommer att bli en spännande match, säger han.

Vad ska ni se upp med?

- De har ett bra kontringsspel. Det är väl främst det vi får se upp med. Sedan har de ett bra försvarsspel, de är bra organiserade. Men om jag ska lyfta fram en sak så är det kontringsspelet som är deras varumärke.

Publicerad 2013-05-26 kl 10:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons