Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Difs svar: Besvärsnämnden går emot en enad fotbollsrörelse

Nästa

Avbryt
Försök igen

Besvärsnämnden ändrar disciplinnämndens beslut och ger Mjällby-segern med 3-0.
- Det är märkligt med tanke på att fotbollssverige var enigt för ett år sedan om att man inte skulle genomföra några skrivbordssegrar, säger klubbens säkerhets ansvarige Mats Jonsson till fotbollskanalen.se.

Disciplinnämnden beslutade att återuppta matchen mellan Djurgården och Mjällby som avbröts på grund av inkastade föremål, bland annat ett päron som prickade en Mjällbyspelare.
Besvärsnämnden har nu ändrat beslutet till 3-0-seger för Mjällby.
- Jag är något förvånad över beslutet. Det är en ganska stor förändring från hur disciplinnämnden resonerade i ärendet. Inget nytt har framkommit egentligen, men ändå har de gjort en helt annan bedömning, säger Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson.

- Grunden till att vi ändrade regelverket efter säsongen 2011, inför 2012, var ju att matcher som bröts av en eller annan anledning skulle återupptas och slutföras.

Menar du att det finns två regler som går emot varandra?
- Inte nödvändigtvis, men vi upplever att 3-0 ska utdömas när det blir en sportslig konsekvens av det som händer. Om någon spelare blir skadad, så att man måste förbruka ett byte exempelvis. Då ska matchen brytas och det laget som inte gjort fel ska få segern med 3-0. Men här blev det inget sportslig konsekvens. Spelaren var mycket väl fit for fight och då ska man också återuppta matchen, enligt min bedömning. Det är också märkligt med tanke på att fotbollssverige var enigt för ett år sedan om att man inte skulle genomföra några skrivbordssegrar.

- Besvärsnämndens beslut är prejudicerande, så genom detta beslut gäller inte riktlinjerna längre.


Kommer ni att överklaga?

- Nej, vår ordförande var tydlig redan inför disciplinnämndens handläggning. Vi rättar oss efter besuten som tas. Vi rättar oss efter det, men det är inte utan protest. Det är märkligt att man går emot en enad fotbollsrörelse.

Publicerad 2013-05-07 kl 15:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons