POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Djurgården bekräftar - har inte fått betalt av huvudsponsorn

Foto: Scanpix

Djurgården kommer med all sannolikhet att bryta avtalet med huvudsponsorn Al Shaheen Group i morgon, det avslöjar Expressen. Anledningen? Klubben har inte fått en enda krona i betalt.
- Det stämmer, säger Gunnar Gidefeldt, kommersiell chef i Djurgården, till Fotbollskanalen.

I juni förra året gjorde Djurgården klart med en ny huvudsponsor i form av förvaltningsbolaget Al Shaheen Group från Dubai. Nyheten om avtalet, som löper över 2014 och 2015, presenterades stort på klubbens hemsida och i DIF TV.

Det var klubbens förre chefsscout, Khaled El-Ahmad, som via sitt bolag KEAP Management AB ordnade affären med Al Shaheen Group.
- Vi har gjort ett avtal som går ut på att Khaled ska jobba med oss kring internationella aktörer, som är intresserade av att kliva in på den svenska marknaden. Vi har nu jobbat fram paketeringen under en ganska lång tid, sa kommersielle chefen Gunnar Gidefeldt när affären presenterades.

El-Ahmad själv fyllde i om Al Shaheen-affären:
- Det är väldigt spännande. Avtalet är på två år och det ska bli intressant att se hur vi kan utveckla det och vad det både ger Djurgården nu och på lång sikt. Det är jättekul. Jag tror att Djurgården är unika som tar in internationell aktör, speciellt från den delen av världen. 

- Ingen trodde det här var möjligt. Men det här visar att med rätt varumärke, rätt paketering och rätt tänk är inget omöjligt, sa El-Ahmad.

Men dealen visade sig vara för bra för att vara sann. Reklamen för Al Shaheen Group på Djurgårdens matchställ är sedan starten på allsvenskan helt borta och klubben gör inte längre reklam för företaget på Tele2 Arena. Inte heller på Djurgårdens hemsida finns Al Shaheen Group med bland listan på sponsorer.

Expressen avslöjade under måndagen att klubben ska träffa bolaget för ett möte under tisdagen och då kommer avtalet med all sannolikhet att brytas. Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se har Djurgården inte fått betalt från Al Shaheen Group - över huvud taget. Och det handlar om ett miljonavtal.
- Det finns flera delar i avtalet, men en del är betalningen. Så ja, det stämmer, bekräftar Gunnar Gidefeldt för fotbollskanalen.se.

- Vi har under lång tid haft diskussioner med Al Shaheen. Fler saker ingår i avtalet och de har inte fullgjort sin del i det. Det är extremt irriterade. Vi har haft en bra dialog längs hela vägen och jag åkte ner till Dubai innan jul och träffade företaget. Vi diskuterade hur vi skulle ta det vidare. Vi har haft en mängd olika lösningar för att kunna gå i mål, men varenda gång har de inte fullgjort sin del. Nu står vi inför faktum att om ingen förändring sker under de närmaste dagarna, så bryter vi avtalet. Vi har planerat in ett möte i morgon och då får vi ta beslutet där och då. 

Gidefeldt fortsätter:

- Det här är väldigt irriterande, sen ska man säga att affären blossat upp som att det är den största någonsn för Djurgården Fotboll. Det är den inte. Det är en hygglig deal, men det är ingen jättestor deal.

Ni satt i en tv-studio och skröt om avtalet i juni förra året, får ni inte skylla er själva för att det uppfattats så stort?
- Självklart har vi en del i det att det blev uppblåst, men vi har aldrig pratat pengar. Det har andra lyckats göra. Det är klart att vi gjorde en stor sak av det, men det var viktigt för oss att visa att fler fönster finns öppna, internationellt. Dåde då och nu finns det möjligheter kring det. Det var det vi ville göra en sak av.

Gäller fortfarande avtalet med Khaled El-Ahmad?
- Sen vi skrev det avtalet med Khaled så har saker hänt med hans karriär. Han varit på andra ställen efter det, samtidigt som vi har ändrat säljstruktur och nu jobbar med ett annat bolag, ISP, som hjälper oss med allt. Men att det här på något sätt... Khaled och även Christian Frealdsson (El-Ahmads kollega), vi har alla agerat samstämmigt. Sen är det Al Shaheen som stått för sin del.

Men jobbar Khaled fortfarande för er med det här?
- Eftersom vi inte haft något som varit uppe på tapeten, att vi inte haft någon annan kund på gång i och med att Khaled gjort andra saker så har vi inte haft fler affärer än den här. Vi står öppna för om det kommer upp andra idéer. Vi liksom andra svenska föreningar jagar andra typer av sponsorer och pengar. Khaled har ett stort kontaktnät som fortfarande är spännande, men det är inget som vi aktivt jobbar med just nu.

Ni har inte haft Al Shaheens logga på era byxor någon gång under den här allsvenska säsongen. Varför har ni inte kommunicerat något om situationen?
- Vi har inte haft skäl att kommunicera något, eftersom att det faktum är att det inte är något avslutat samarbete. Vi har gett Al Shaheen väldigt mycket tid och kommit fram till lösningar men de har ett antal gånger inte fullgjort sin del. Det har hänt gång efter gång och det gör att vi tappar tron. Vi har inte tid att ägna oss åt det här längre. Så det ser inte ljust ut för Al Shaheen.

Känner ni er lurade?
- Besvikna ska jag säga. För vår del påverkar det inte oss så mycket. Det är intäkter som försvinner, men vi har inte lagt hela vår energi och inte byggt upp vår verksamhet på att det här ska vara avgörande. Vi har fokuserat på andra affärer och hittills i år har Djurgården Fotboll redan slagit förra årets intäkter när det gäller sponsorer.

Gidefeldt tror fortfarande på den internationella satsningen på sponsorsidan.

- Jag tror absolut att det finns möjligheter här. Jag tror att alla större föreningar tittar på sådana här samarbeten. Det här är ett spår vi fortfarande jobbar på, säger kommersielle chefen.

Ingår Khaled El-Ahmad i det spåret?
- Han är en del, men vi har fler som har tentakler ute och som har relationer. Det som är bra med Khaled är att han har internationella kontakter som är kopplade till fotboll och det är absolut intressant. Det är inte Khaled som har felat, det är ett företag som har gjort det.

Men det är ändå Khaled som har tagit fram det här åt er?
- Från vår sida vore det billigt att lägga över skulden på honom och hans bolag. Vi delar alla lika stort ansvar. Det är illa, men det är inte vi som gjort fel, det är en motpart. Jag vill inte hänga ut någon.

- Min besvikelse riktar jag mot Al Shaheen Group, avslutar Djurgårdens Gunnar Gidefeldt.

Publicerad 2015-05-04 kl 13:25
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto