Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Djurgården rasande på Göteborg, SvFF och polisen: "Kastade in bengaler"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

IFK Göteborgs supportrar stormade planen.

Djurgården rasar efter de kaotiska scenerna.

- Det kastades in bengaler på våra fans, säger tillförordnade ordföranden Lars-Erik Sjöberg.

Matchen på Friends Arena fick ett tumultartat slut efter att Pontus Farnerud slagit in den avgörande straffen för Blåvitts räkning. Vid slutsignalen rusade ett tusental personer från Göteborgsklacken in på planen och firade med sina cuphjältar, men ett stort antal personer fortsatte löpturen ända fram till motsatt kortsida. Där provocerade de Djurgårdens supportrar, vilket IFK-spelarna kommenterade efteråt.

- Vissa av dem fortsatte rakt förbi oss spelare, och det var självklart onödigt. Men jag tror att exakt samma sak hade hänt om det var tvärtom, säger Tobias Hysén.

Djurgårdens tillförordnade ordförande Lars-Erik Sjöberg är inte lika förstående. Han är mycket besviken på såväl motståndarna som på matcharrangören svenska fotbollförbundet.

- Varken de eller polisen har kunnat garantera säkerheten för våra supportrar, säger han till fotbollskanalen.se.

- Vad jag såg tillät polisen en stor del av Göteborgsklacken att springa in på planen, mot våra supportrar. Det fanns inga vakter som försökte hindra dem. Sedan kastade man in bengaler på vår läktarsektion. Det är inte acceptabelt.

Sjöberg kräver en ursäkt från SvFF, som ju i vanliga fall genom sin disciplinnämnd kan utkräva ansvar av enskilda föreningar när ett matchevenemang inte förflyter enligt planen.

- Om vi stått som arrangör en sådan här dag och något liknande inträffat hade det blivit massor av böter, kanske en match utan publik. Det har aldrig varit så här kaotiskt på en match på Stockholms Stadion, säger han.

Fotbollskanalen.se har talat med IFK Göteborgs säkerhetschef Tommie Elgestål för att låta honom bemöta Sjöbergs utspel.Utan omsvep medger han att uppgifterna om de inkastade pyrotekniska föremålen stämmer.

- Det var en bengal som kastades in från innerplan upp på läktaren. Det är fruktansvärt, säger han och berättar även att ärendet polisanmälts.

Förbundets Anders Sigurdsson beklagar det inträffade och kallar händelserna "bedrövliga". Samtidigt vill han inte gå in på i detalj vilka följderna blir i form av eventuella straff.

- Det är disciplinnämnden som avgör det här. Inte vi, säger Sigurdsson till TT.

IFK Göteborgs klubbdirektör Martin Kurzwelly:

- Jag tycker att det är fruktansvärt tråkigt. Eländigt tråkigt tycker jag det är.

Disciplinnämndens ordförande Kenneth Tallinger har inte gått att nå för en kommentar.

 

Publicerad 2013-05-26 kl 22:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons