Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Djurgården testar skandalspelare: "Det som skrivits om mig är påhitt"

Mark Mayambela lämnade sin förra klubb efter fylleanklagelser.
Nu är han på väg till Djurgården.
- Han kom hit i dag, säger Pelle Olsson till fotbollskanalen.se.

Efter tre säsonger i Orlando Pirates skrev Mark Mayambela i augusti 2013 på för Mpumalanga Black Aces. Två månader senare anklagades han av klubben för att ha dykt upp berusad på en träning. Ord stod mot ord och när vänstermittfältaren vägrade att först göra en nykterhetskontroll och sedan ställa upp på en utfrågning bestämde sig parterna för att ömsesidigt bryta kontraktet. Nu är 26-åringen på väg till Djurgården.

- Han kom hit i dag. Om vi ska värva honom är för tidigt att säga. Han ska träna med oss och jag vet inte hur länge han ska vara här, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson.

Hur ser du på att han lämnade sin förra klubb efter fylleanklagelser?

- Jag har inte så mycket koll på hans bakgrund.

Så det var en nyhet för dig?

- Det var inte helt nytt för mig, men jag har inte fördjupat mig i det, men vi kan ju också söka efter artiklar. Men spelarfrågor får du ta med Bosse (Andersson, sportchef). Det jag vet om spelaren är att han har varit i Orlando Pirates.

Senare på måndagen gjorde sportchefen Bosse Andersson ett uttalande på Djurgårdens officiella hemsida där han kommenterade skriverierna kring Mayambela.

– Det är helt klart en spännande spelare med en riktigt bra vänsterfot. Nu får vi en god möjlighet att se om han passar in hos oss. Jag är medveten om att han har anklagats för att ha kommit berusad till en träning med sin senaste klubb, Mpumalanga Black Aces, men ord står mot ord i den frågan. Jag har givetvis haft diskussioner med Mark om det innan han kom hit och jag känner mig trygg med vem det är som som vi har tagit hit för provspel, säger Andersson.

Spelaren själv avfärdar alla misstankar som riktats mot honom.

– Jag har aldrig kommit berusad till en träning och jag har verkligen inte några alkoholproblem. Det där är bara dåliga påhitt från deras sida och stämmer absolut inte, säger Mayambela till Dif.se.

Publicerad 2014-01-20 kl 18:54
Annons
Annons
Annons