POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DJURGÅRDEN

Djurgården värvade 14 spelare: "Hoppas verkligen att det inte inte blir lika många nu"

Foto: Scanpix

Marc Pedersen och Magnus Pehrsson.

Fjorton spelare.

Dif värvade mer än en halv allsvensk trupp under 2012.

– Hoppas verkligen att det inte slutar på en så hög siffra nästa år, säger Magnus Pehrsson till fotbollskanalen.se.

Under säsongen 2012 värvade Djurgården 14 spelare - nästan en hel matchtrupp. Fyra av dem - James Keene, Ricardo Santos, Andreas Dahlén och Mohamed Kamanor - har redan lämnat klubben. Dessutom ryktas Kasper Jensen vara på väg bort. Till nästa säsong lovar managern Magnus Pehrsson färre värvningar.

– Det kommer inte bli lika många. Det är ju alltid så att jag tror med större ekonomiska resurser så hade inte antalet varit lika många. Förra året gjorde vi ett antal rekryteringar som vi kände att det gjorde oss bättre 2012 utifrån att vi inte hade några externa pengar eller att vi har ett eget kapital, säger han till fotbollskanalen.se.

– Det är klart att det var ett antal. Det var James Keene, det var Ricardo Santos, Andreas Dahlén och jag har säkert glömt någon, men det var tre stycken som vi tog på ett år. Vi tog två på ett halvår från i somras i Mohamed Kamanor och Alhaji Kamara. Men det var ju lösningar där vi kände att det här löser situationen. Hade vi haft ett kapital på x antal miljoner så hade man kanske valt en annan väg förra året. Nu är vi ju lite i samma läge fortfarande, vi har ju fortfarande inget eget kapital, det är ungefär samma lönebudget. Men nu har vi kommit betydligt längre på resan så jag hoppas verkligen att det inte slutar på en så hög siffra nästa år utan att den kanske halveras ungefär.

Nu har ni värvat Andreas Johansson och Luis Solignac - behöver ni fortfarande förstärka truppen?

– Vi tittar på fler positioner men jag vill inte säga var. Nu har vi ett fundament i truppen också som till antalet kanske är någon mer än vad vi ska vara. Det betyder att om vi ska ta in någon mer så ska det vara någon som vi tycker i den positionen vi vill ha är bättre direkt. Till antal, talang och balansering av trupp så ligger vi ganska rätt på det, säger Magnus Pehrsson.

– Vi ska försöka minska vår trupp med någon eller några spelare. Vi har redan haft fyra som har lämnat oss.

Behöver ni fler anfallare?

– Ja, det kan jag svara på, vi behöver en anfallsspelare till.

Publicerad 2012-11-28 kl 14:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå