POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Djurgårdens kapten: "Derbyt mot Hammarby ska bli en fest"

Foto: Scanpix

I kväll är det dags för derby mellan Hammarby och Djurgården på Tele2 Arena. Blårändernas kapten, Emil Bergström, är laddad.
- Det är ju vi som är de två Stockholmsklubbarna, egentligen. Det ska bli en fest, säger mittbacken till fotbollskanalen.se.

Efter en förlust mot Elfsborg och ett kryss mot Häcken siktar nu Djurgården på att ta säsongens första trepoängare när man tar sig an grannen Hammarby på Tele2 Arena under måndagen.

Djurgårdens kapten Emil Bergström, som har starka känslor för sin klubb, ser fram emot mötet.

"Det ska bli en fest"
- Det ska bli kul. Det har ju inte varit någon match mellan Djurgården och Bajen på sex år, så det ska bli en fest. Det ska det bli. Jag tror att det kommer bli en riktigt skön inramning, säger Bergström.

- Bajen är en rival. Men det finns inte samma hatbild som det finns mot AIK, absolut inte. Det märker man också när man träffar bajare. De är lite schyssta och man kan prata med dem.

Mittbacken tror på ett derby som man sent kommer att glömma.

- Förhoppningsvis blir det en fest och att alla kommer vara glada. Det ska inte bli något bråk, liksom. Det är två fotbollslag på planen som kämpar hårt och på läktarna är det ett himla drag. 

Öppet brev
Djurgårdens största supporterförening, Järnkaminerna, gick i dagarna ut med ett öppet brev som manade till lugn inför derbyt. De vill hålla stämningen nere på en bra nivå. Emil Bergström har läst brevet och berömmer det.

- De har väl samma tanke som jag, att det inte ska vara något bråk eller hat. Det är ju vi som är de två Stockholmsklubbarna, egentligen. Det ska bli bra drag och man ska visa glädje och kärlek till sin egen klubb. Fest är ett bra ord för hur jag vill att matchen ska se ut, säger han.

Hur är du på en derbydag?
- Jag är rätt lugn. Jag har lite möten på morgonen, går till banken och sen tar jag kanske en lunch med pappa. Det är en helt vanlig dag. Jag har ju känslorna på plats redan från början, så om jag bara skulle vara hemma och börja tagga igång så skulle jag vara övertaggad klockan två. Matchen börjar sju. Så jag försöker bara ta det lugnt, men sen när man börjar åka till matchen och man möter alla på Globen-torget, då kör man igång.

Nu vill kaptenen leda sitt lag till en derbyvinst - och visa vägen.

- Förhoppningsvis kan jag visa var skåpet ska stå, att jag sätter prägel på det. De första fem minuterna är riktigt viktiga. Kommer det en duell kan man kliva in extra hårt. Man kanske får en frispark emot sig, men det kan dra igång alla andra, att de fattar. "Nu kör vi. Han är het, nu ska jag också visa", liksom.

"Har mycket kvalite"
Formmässigt menar Bergström att Djurgården står bra.

- Försvarsmässigt har vi fått många bitar att falla på plats redan nu, vilket är skönt. Anfallsmässigt kan vi mer. Vi har mycket kvalitet, men inte fått ut det än.

- Jag har inte jättebra koll på Hammarby. Jag såg deras premiär mot Häcken och de är riktigt vassa i omställningslägena. Det får vi se upp med, säger Emil Bergström.

Publicerad 2015-04-13 kl 10:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå