POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DJURGÅRDEN

Djurgårdens sex miljoner skäl att jubla

Stekhett i 08-land - hemvändare och stjärnvärvningar om vartannat, och nu säljer derbyt mellan Djurgården och AIK i rekordtakt.
- Med den här försäljningstakten... Råsunda skulle inte räcka till, säger Djurgårdens biljettansvarige.

Hajpen kring fotbollen i Stockholm är större än någonsin. I går såldes Söderstadion ut i Kennedy Bakircioglüs comeback, AIK är med i guldstriden och klara för gruppspel i Europa League, Djurgårdens förlustfria svit – mycket genom nye Erton Fejzullahus målsuccé, blir bara längre och stjärnförvärven har tickat in i strid ström.

Nästa söndag väntar dessutom det sista derbyt på Råsunda någonsin – och biljetterna går åt i rekordtakt.

- Vi har sålt över 1 000 biljetter varje dag den senaste veckan och att det blir över 30 000 är det inget snack om, säger Djurgårdens biljettansvarige Tomas af Geijerstam till FotbollDirekt.se.

Djurgården är hemmalag och för klubben handlar ett utsålt Råsunda om nettointäkter på runt sex miljoner.

- Det är någonstans i den storleksordningen, ja. Med den här försäljningstakten skulle inte Råsunda räcka till. Så det ser absolut ut att bli slutsålt och då hamnar det någonstans där, säger af Geijerstam.

Man får gå tillbaka till våren 2008 för att hitta ett derby mellan tvillingklubbarna som drog över 30 000. Åren därefter har har legat mellan 20 000 och 29 000 men också bjudit på “skräcksiffror” som 18 511, säsongen 2010. Senast ett derby klubbarna emellan sålde slut en vecka innan match var 2007, och nu ser det ut att hända igen.

- Det går i en jäkla takt. I och med landslagsuppehållet har vi ju inga matcher fram till derbyt, så vi har fullt fokus på det nu. Det finns gott om tid att snacka upp matchen nu.

- Sedan handlar det väl en del om att det är sista derbyt på Råsunda, men också att bägge lagen går väldigt bra i allsvenskan. Det var lite synd att AIK vann mot HIF i helgen, förlust där och det hade bara skiljt en poäng om vi vinner derbyt. Men det känns hetare än på väldigt länge.

Publicerad 2012-09-04 kl 15:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå