Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Erton kritiserar Magnus Pehrsson: "Försökte spela ett spel som vi lurade oss själva med"

Foto: Scanpix

Magnus Pehrsson tog bara en poäng innan avhoppet.
Nu har Djurgården tre raka matcher utan förlust - då kritiserar Erton Fejzullahu sin förre manager.
- Vi försökte spela ett spel som vi lurade oss själva med, säger han till fotbollskanalen.se.

Magnus Pehrsson hoppade av som manager efter 0-2-förlusten mot Elfsborg i den femte omgången. Då hade laget bara tagit en enda poäng som kom i 1-1-mötet med Brommapojkarna. Utan Pehrsson har det blivit sju poäng på fem matcher med bland annat seger mot Malmö FF och oavgjort i derbyt mot AIK. Därmed har man lämnat över jumboplatsen till Halmstad. Nu kritiserar lagets stora stjärna Erton Fejzullahu Magnus Pehrsson - samtidigt som han hyllar nye tränaren Per-Mathias Högmo.

- Han (Högmo) har kommit in och fått laget att vara mer kompakt. Vi är rätt kompakta och jobbar ihop, sliter för varandra och är rätt svåra att göra mål på, säger han till fotbollskanalen.se.

Skillnaden mellan Högmo och Magnus Pehrsson?

- Nej, men det är väl den stora skillnaden. Vi får vara mer kompakta och spela ett lite enklare spel. Inte våga spela ett för vågat spel som vi har gjort innan. Vi har velat spela ett spel som vi inte är tillräckligt bra för. Då har det sårat oss själva. Vi ska spela ett sätt som vi alla känner oss bekväma med. Där alla är nöjda och där vi känner att det funkar. Innan försökte vi spela ett spel som vi lurade oss själva med att så bra är vi kanske inte att kunna spela så.

Vad för spel menar du?

- Det blev mycket så att man försökte spela för mycket. Att man försökte lösa alla situationer genom att spela fotboll. Nu har vi känt att det får komma lite längre bollar nerifrån och söka anfalla rakare och bygga upp spelet efter det. Innan har vi försökt spela via mittfältet hela tiden för att komma upp till anfall.

Publicerad 2013-05-23 kl 12:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons