Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Hoppade av som Dif-ordförande - Nu slåss han för välgörenhet

Foto: Fight Night 08

I våras avgick Tommy Jacobsson som ordförande för Djurgården fotboll. Nu ska han delta i en kampsportsgala för välgörenhet.

– Målet är att stå upp, säger Jacobsson till fotbollskanalen.se.

När managern Magnus Pehrsson hotades och valde att lämna Djurgården fotboll gick den dåvarande ordföranden Tommy Jacobsson samma väg.

Nu är Tommy Jacobsson tillbaka på Stadion, för att slåss för välgörenhet. Jacobsson är en av arrangörerna av lördagens fightergala Fight Night 08, och en av deltagarna.

– Ja, jag ska gå en match. Jag känner mig i bra form, men målet är bara att stå upp, säger Jacobsson till fotbollskanalen.se.

En del av överskottet kommer att gå till ett barnhem i Sydafrika, ett välgörenhetsprojekt som Jacobsson håller på med.

– Det började i vintras när vi startade DIF kampsport under Djurgårdsandan. Senare började vi prata om att det var synd att Djurgården fotboll skulle lämna Stadion och vi ville göra någonting där med kampsporten. Efter det började vi koppla ihop det med det här välgörenhetsprojektet, säger Jacobsson till fotbollskanalen.se.

Förutom Jacobsson är en mängd kampsportare bokade till galan, bland annat har Jacobssons lyckats övertala sin vän Rickard Nordstrand skulle göra comeback.

– Dels har vi varit på ett träningsläger i Thailand och tränat på gym där och dels har jag tränat själv. Jag har aldrig tränat så hårt som jag gjort inför det här, säger Jacobsson.

Hur många åskådare tror ni det kommer?

– Om bara Gud och vädret är med oss tror jag att vi kan bli många. Jag hoppas att det går så bra så att vi kan återkomma nästa år, säger Jacobsson.

Återkommer du som fighter nästa år också?

– Haha, det vet jag inte. Man blir ju inte yngre direkt, säger Jacobsson.

Publicerad 2013-08-15 kl 16:54
Annons
Annons
Annons