Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Ingen gripen för dödsmisshandeln: "Det var tre personer som kom springande"

Ingen har gripits för dödsmisshandeln i samband med den allsvenska premiären i Helsingborg.

Polisen har inget signalement på gärningsmannen. Nu undersöks om det kan finnas kameror i närheten som kan ge hjälp.

Dödsmisshandeln inträffade i trappan till den medeltida borgen Kärnan i Helsingborg, strax innan matchen mellan Djurgården och Helsingborg i går.

Ögonvittnen säger till kvällstidningarna att attacken mot den 43-årige mannen var helt oprovocerad.

- Det var tre personer som kom springande. En av dem slog en glasflaska i mannens bakhuvud. Han faller ihop och de börjar slå och sparka på honom, säger en 23-årig kvinna till Aftonbladet.

Fler förhör

Efter misshandeln var det fortsatt bråkigt i Helsingborg och flera personer greps, bland annat för våldsamt upplopp och för fylla.

- Vi kommer att förhöra fler personer i dag, säger Ewa-Gun Westford, Skånepolisens informatör.

Polisen ska också att undersöka om det finns kameror längs vägen där dödsmisshandeln skedde som kan ge mer information om vad som hände och vilka som var på platsen.

Polisens arbete inför fotbollsmatcher framöver kan förändras.

- Det här ställde saker och ting på ända med allt kring allsvenskan och fotbollsvåldet, det har flyttat ut från arenorna nu. Vi kommer att sitta i flera möten kring detta, kring framtida fotbollsmatcher. Det är inte endast polisens ansvar, samhället har ett samlat ansvar, säger Westford.

Både Djurgårdens och HIF:s klubbledningar träffas under morgonen för att diskutera det som hänt. När den avbrutna matchen ska spelas vet ingen.

- Jag bryr mig inte om det just nu. Det får vänta, säger Henrik Berggren, vd för Djurgården fotboll.

"Identifiera huvudpersoner"

Enligt Lars-Christer Olsson, ordförande för Svensk elitfotboll (Sef), är identifieringen av huvudpersonerna bakom huliganismen viktigast just nu.

Han är samtidigt kritisk mot att utredningen om maskeringsförbud inte kommit längre inom idrotten. Men förslaget som tidigare diskuterats om förbud mot bortasupportrar på vissa matcher tror han inte på.

- Hockeyallsvenskan har väl testat det i några matcher, men det har ju varit problem utanför arenan även om det varit lugnt på matcherna. Det är mer konstgjord andning, det skulle förmodligen bara att upplevas som provocerande, säger han.

Publicerad 2014-03-31 kl 09:16
Annons
Annons
Annons