POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Pelle Olsson: "En vinst skulle betyda oerhört mycket"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

När Hammarby och Djurgården i kväll spelar det första allsvenska derbyt lagen emellan på sex år hoppas Pelle Olsson att hans lag kan ta den första segern i årets allsvenska.
- Att ta den där första seger är viktigt och det skulle betyda oerhört mycket för alla Djurgårdare om vi kan vinna matchen, säger Dif-tränaren till Fotbollskanalen.

Djurgårdens IF har på sina två inledande matcher i allsvenskan tagit en poäng och Pelle Olssons mannar väntar fortfarande på den första segern.

- En poäng borta mot Häcken är ingenting att säga om. Det var en okej prestation i relation till motståndaren. Mot Elfsborg däremot är det klart att vi borde ha gjort det bättre, speciellt under de första 25 minuterna, säger Pelle Olsson till Fotbollskanalen.

Derbymotståndaren i form av Hammarby har även de hunnit stöta på Elfsborg i en match som slutade 1-1 på Borås Arena.

- Hammarby har ju mött samma motståndare som vi och då kontrarde de väldigt mycket och är något de är jäkligt bra på. Så jag hoppas att vi inte ger dem så mycket kontringsmöjligheter, säger Dif-tränaren och fortsätter:

- För att begränsa deras möjligheter till kontringsspel är nyckeln vårt egna bollinnehavsspel. Hur vi bemannar oss när vi har bollen och vilka passningsval vi ger varandra blir en viktigt faktor. Exakt hur jag har tänkt mig att det ska se ut sparar jag dock för mig själv.

Inför den heta derbymatchen har en hel del handlat om ambitionen att bägge lagens supportrar ska hålla sig på en lagom nivå både före efter och under matchen. Bland annat har Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna gått ut med ett brev som i stort handlar om att ingen ska behöva vara rädd för att gå på derbyt. Pelle Olsson hyllar initiativet. 

- Järnkaminernas utskick är mycket bra för det sätter tonen och det är den tonen som gäller. Alla får sansa sig och komma ihåg att det är en fotbollsmatch som ska spelas. Samtidigt är det klart att det för fansen är en extra krydda med matchen eftersom Hammarby inte varit uppe på några år och att vi har en gemensam hemmaplan.

Vad skulle det betyda att ta säsongens första seger just i ett derby?
- Just att vinna första matchen för säsongen är alltid viktigt. Det betyder tre poäng och efter det är det ny match på fredag. Sedan är det är klart att det för alla Djurgårdare betyder oerhört mycket om vi kan vinna matchen. Det har vi känt av och det är oerhört viktigt att vi gör en bra match och visar oss från vår bästa sida.

Senast Djurgården vann mot Hammarby i en allsvenskmatch var den 13 augusti 2007.
I en tät match var det Mikael Dahlberg som avgjorde när han gled in med bollen efter en timmes spel.


Återupplev Dahlbergs mål i spelaren ovan.

Publicerad 2015-04-13 kl 14:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå