POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Supporter blev träffad av bengal: "Gjorde ont"

Foto: Scanpix

En supporter blev igår träffad i nacken av en bengal mitt i Djurgårdsklacken. Detta enligt ett anonymt vittne till Expressen som dessutom fångade händelsen på film.
– Han skrek inte, men man märkte att det gjorde ont, säger vittnet till tidningen.

I en film från sociala medier som Expressen idag publicerade visar hur en supporter i Djurgårdsklacken igår under derbyt blev träffad av en bengal i nacken. Ett vittne som tidningen pratat med såg hur en brinnande pjäs blev slungad mot mannen, och hade sin mobil uppe och fångade händelse på film.

– Jag såg i ögonvrån när den kom flygande. Han skrek inte, men man märkte att det gjorde ont. Hans pappa som stod bredvid blev väldigt chockad, säger vittnet som vill vara anonym till Expressen.

– Vet inte var den kom ifrån, om den kom från övre läktaren eller längre bak, bakom oss. På vinkeln ser det ut som att den kom längre bakifrån. De siktade nog inte på killen. De kastade nog bara ner den utan att tänka sig för, säger supportern.

När Expressen pratade med Stockholmspolisen så bekräftade man att en polisanmälan lämnats in.

– Vi fick i går in en uppgift om att en person blivit brännskadad. Huruvida personen själv hade stått för bengalbränningen eller om det var någon annan, det vet jag inte, säger pressansvarige Lars Byström till Expressen.

– Bengaler är ett brott mot ordningslagen. Så vi försöker identifiera folk som tänder dem, men det är jättesvårt. Dels döljer de ansiktena, sedan blir det en rökutveckling som gör det väldigt svårt att identifiera dem. Men det försöker vi göra i efterhand, för allt i arenan filmas. Det finns fasta kameror på arenan, sedan försöker vi stärka upp med egna kameror.

Publicerad 2015-05-26 kl 17:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå