Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

Tauer vill komma hem - och tatuera "Dif 100 procent" på bröstet

Jan Tauer har inte glömt Djurgården på långa vägar. Nu berättar han om flera av sina planer kring Dif.

– Om jag kommer tillbaks ska jag tatuera in ”Djurgårn 100%” på bröstet, säger tysken till Matchdax.

Mellan 2007 och 2009 spelade Jan Tauer i Djurgården. Den tyske ytterbacken, som numera spelar för grekiska Iraklis Psachna, blev snabbt en favorit på Stockholms Stadion och än i dag är han älskad av fansen. 29-åringen vill också tillbaka till Dif.

– Men jag är inne på ett klubbyte, jag har som sagt en option som tillåter mig att lämna i januari. Jag försöker komma tillbaka till Djurgården men nu har de värvat en ny vänsterback, men det kanske blir någonting annat i Sverige, säger Tauer.

Tauer följer fortfarande Djurgården och tycker det är synd att man snart flyttar till Tele2 Arena.

– Jag förstår att fansen kan ha svårt att acceptera det. Stockholmsstadion var ju perfekt, det var jättecoolt att spela där och alltid bra tryck på läktaren. Djurgården måste ju spela bra och ha många karaktärer i laget för att kunna fylla den nya arenan. Stadion känns ju rätt tom när det bara är 5-6000 personer där, tänk den nya som tar 30 000.

De skulle behöva en Jan Tauer med andra ord?

– Hehe, ja precis. Jag pratade med Wille Bäckström (DIF-TV red. anm.) när jag var i Stockholm och sa att de borde ta kontakt. Det handlar inte om pengar för mig, jag bryr mig inte om jag får mycket eller lite. Men bara att få komma tillbaka till Stockholm vore härligt.

– Men de har inte hört av sig så jag tror inte det blir något, de är nöjda med sin nya vänsterback. Synd för mig men det är inte mycket jag kan göra. Det är Magnus Pehrsson som bestämmer, säger Tauer till Matchdax.

Tysken pratar också om fansen och hur de kan göra honom till en bättre spelare.

– Känner jag av att man är, jag ska inte säga älskad, men när folk tycker om en vill jag bara ge allt jag kan. Jag pratade med ett fan på Facebook och sa till honom att om jag kommer tillbaks ska jag tatuera in ”Djurgårn 100%” på bröstet.

Publicerad 2012-12-19 kl 21:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons