POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DJURGÅRDEN

TV: Bosse Andersson om domen: "Lyfta på hatten för ett klokt beslut"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Den avbrutna matchen mellan Helsingborg och Djurgården spelas inte klart – utan slutresultatet blir 1­­–1. Ett beslut Djurgårdens Bosse Andersson såg som det enda rimliga.
– Det är ett värdigt, klokt och sunt beslut och att båda klubbarna får en poäng, säger sportchefen till fotbollskanalen.se.

Under måndagen kom beskedet från disciplinnämnden. Matchen mellan Helsingborg och Djurgården spelas inte klart utan matchen slutar 1–1 precis som ställningen var när matchen avbröts i den första halvleken.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson var nöjd med beslutet och såg det inte som ett alternativ att spela klart matchen.

– Jag tycker domen är glasklar och med sunt förnuft. Bara lyfta på hatten för ett klokt beslut. Självklart vill vi att en fotbollsmatch ska avgöras på plan, men i det här fallet när en schysst supporter blir drabbad så visste att vi att den inte skulle kunna spelas klart, säger han till fotbollskanalen.se och fortsätter:

– Det skulle bli sådan stor fokusering som är onödigt och det skulle skada fotbollen. Nu blickar vi framåt hur vi ska utveckla svensk fotboll.

På onsdag spelas en högriskmatch när Djurgården och AIK möts i säsongens första Stockholmsderby.

– Vi känner oss både på och utanför plan väldigt förberedda för att göra en fotbollsfest. Förutsättningarna finns och vi har haft goda sammarbeten med AIK och polisen är klar och tydlig hur de ska arbeta.

Publicerad 2014-04-14 kl 16:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå