Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/DJURGÅRDEN

TV: Brandmannen ska plocka upp pyroteknisk pjäs, då smäller den i hans ansikte

Nästa

Avbryt
Försök igen

Brandmannen böjde sig ner för att plocka upp ett pyrotekniskt föremål framför Djurgårdens klack. Då smällde pjäsen av precis invid hans ansikte.

Matchen mellan Elfsborg och Djurgården fick brytas tillfälligt på grund av att det brändes pyroteknik på läktarplats just när andra halvlek skulle sparkas igång på Borås Arena. Från den ditresta Dif-klacken var det någon som kastade in ett glödande föremål som landade vid kanten till innerplanen.

En brandman iförd skyddsutrustning gick dit, men just som han böjde sig mot marken för att plocka upp pjäsen tycktes den detonera i ett vitt ljussken. Brandmannen tog sig för ansiktet och lämnade snabbt planen. Det såg obehagligt ut, men enligt CMore skadade han sig lyckligtvis inte, utan kunde snart  återgå i tjänst. 

- Han blev omskakad, och det ringer i hans öron. Men i övrigt är han oskadd, säger Mats Hermanson, stabschef på räddningstjänsten i södra Älvsborg, till TT.

På reprisbilderna är det svårt att avgöra huruvida det rörde sig ett knallskott eller en blinkande bengalisk eld som träffade brandmannen. En kraftig majoritet av Djurgårdens ditresta supporterskara markerade tydligt sitt avståndstagande gentemot den som kastade in föremålet. Personen ska sedan ha blivit utpekad av andra supportrar och omhändertagen av polisen. 

Efter ungefär tio minuter blåste domaren igång matchen igen, och Djurgården vann med 0-1 tack vare ett mål från Haris Radetinac.

Publicerad 2014-10-26 kl 19:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons