TV: Djurgårdens vrede - får mål felaktigt bortdömt

Djurgården

Dramat kring Djurgården fortsätter. Efter hoten och avhoppen flyttade turbulensen ner på planen. Där fick Blåränderna ett mål bortdömt mot Syrianska - trots att bollen var över linjen.

Dagen efter tränaren Magnus Pehrssons och ordföranden Tommy Jacobsons avhopp efter supporterhoten fanns det chans till någon form av upprättelse.

Men de tillförordnade tränarna Anders Johansson och Martin Sundgren hade inget flyt i första matchen som huvudansvariga.

Efter en, om sanningen ska fram, rätt usel fotbollsmatch på en usel gräsmatta, trodde inhopparen Nahir Oyal att han gjort det förlösande målet i mitten av den andra halvleken.

Det var efter en minst sagt rörig situation som Oyals motlägg gick i full fart mot mål, men målvakten Dwayne Miller hann rädda bollen. På reprisbilderna syntes det dock att bollen var över mållinjen.

Bara ett par minuter efteråt gjorde i stället Besim Kunic mycket behärskat 1—0 för Syrianska.

Djurgården var annars det klart bättre laget, Erton Fejzullahu hade tre-fyra hyfsade chanser och Andreas Johansson hade en farlig nick efter en hörna.

Inför matchen höll Djurgårdens skadade lagkapten Joel Riddez ett brandtal för supportrarna — vilket möttes av burop och "Vi vill ha sanningen" från valda delar av publiken.

Djurgården: Höie – Nymann, Bergström, Östberg, Arvidsson – Tibbling, Johansson, Amartey, Broberg – Fejzullahu, Jawo.

Syrianska: Miller  - Somi, Skenderovic, Sleyman, Pereira – Bååth, Chanko – Demirtas, Michel, George – Felic.

Publicerad 2013-04-27 kl 17:55