TV: Makondele stoppade Djurgårdens seger

En situation som har gjort att Häckens tränare letat förstärkning bland kontraktslösa spelare.
-Vi får in en i morgon och förhoppningsvis blir det totalt tre nya spelare, säger Peter Gerhardsson efter 1-1-mötet med Djurgården.

Godsway Donyoh

Det var en lågmäld Peter Gerhardsson som klev in i presskonferenssalen i Tele2 Arena.
Han sade att 1-1 borta mot Djurgården var ett godkänt resultat. Men att han inte alls var särskilt nöjd över sviten med sex raka matcherna utan seger.
Sedan avslöjade tränaren hur trenden ska brytas: med nyförvärv.
-Det finns kontraktslösa spelare som vi försöker få in, sade han.
-Tillsammans med den trupp vi har i dag och två, tre nya spelare hoppas jag att vi kan få ordning på det här.

Lång lista
Poängen mot Djurgården såg han som klubbens första lilla steg mot förändring.
Men det finns fortfarande en lång lista att ta sig igenom för Gerhardsson.

Häcken, som förra säsongen bara var två poäng från SM-vinnaren Elfsborg, har haft problem med positionsspelet vid fasta situationer, effektiviteten på den sista tredjedelen - och att få rätt resultat med sig hem.
Därför var 1-1 på Tele2 Arena ett glädjande besked för Peter Gerhardsson.
Men vägen dit var inte lika rolig.
-Inledningen av matchen var helt okej men efter deras mål syntes det att spelarna fick bryderier, sade han.
Målet skapade också huvudbry hos Gerhardsson.
Djurgården tog nämligen ledningen på en omställning som Häcken tidigare under säsongen visat sig ha stora bekymmer med att bemästra. Hemmalaget hittade en enorm yta på Häckens högerkant innan Godsway Donyoh tryckte in ledningsmålet med en sträckt vrist
-Det var först efter 15 minuter efter det som vi lyckades lyfta upp vårt spel igen, sade Gerhardsson.

Två vassa chanser
Och då gick det undan.
Inom loppet av tre minuter skapade Häcken två vassa chanser.
Rene Makondele brände ett friläge mot hemmamålvakten Kenneth Höie.
Två minuter senare tvingades Höie sträcka ut alla 188 centimeter för att få en hand på Oscar Lewickis nickavslut mot bortre stolpen.
Inget avslut resulterade i mål.
-Vi har haft svårt att få in bollen på sistone, sade Makondele.
Men anfallaren såg sedan på egen hand till att Häcken fick med sig en poäng från matchen genom att sätta kvitteringen till 1-1 på straff i den 73:e minuten.
-Skönt att vi fick med oss en poäng. Det var en svår match och vi fick slita hårt, sade han.
Publicerad 2013-08-18 kl 16:59