Djurgårdens kris fortsätter efter Gefles chockstart: "Enormt besviken"

Gefle gick på knock hemma mot Djurgården.
Redan efter tolv minuter hade laget gått fram till 2-0, vilket också blev segersiffrorna.
-Vi får en bra start och sedan rullar det bara på, säger Gefleanfallaren Alexander Gerndt, som spelade fram till båda målen.

Med anfallsstjärnan Amadou Jawo såld till Elfsborg¼ 7/8förra veckan och veteranen Hasse Berggren skadad har många undrat vem som ska göra målen i Gefle?

I hemmamötet med Djurgården på måndagskvällen satte ersättarna Alexander Gerndt och Daniel Westlin tvivlarna på plats.

-Det är viktigt att vi går in och visar att vi också är bra fotbollsspelare och fyller deras luckor, säger Alexander Gerndt.

Och det gjorde dem - med besked.
23-årige Gerndt låg bakom mycket i offensiv väg när ett piggt, löpvilligt och aggressivt Gefle tog tag i matchen från start.

-Jag tycker vi startar i ett¼ 7/8bättre tempo än Djurgården, säger Gerndt som mest fått hålla sig till inhopp den här säsongen.

Han stod för framspelningen när Jonas Lantto väggspelade sig igenom bortaförsvaret och satte 1-0 redan i femte minuten.
Och sju minuter senare var det dags igen.

När Djurgårdsmålvakten Oskar Wahlström ramlade över en egen försvarsspelare vid en utrusning var det Gerndt som snappade upp bollen och serverade anfallskollegan Daniel Westlin till 2-0.
En mardrömsstart för Djurgården, som alltjämt jagar säsongens första bortaseger.

-Jag är enormt besviken. Jag tycker inte vi gör någon riktig match av det här. Gefle startar i ett helt annat tempo än oss och får matchen precis dit de vill efter de tidiga målen, säger Djurgårdstränaren Andrée Jeglertz.

Djurgården hade svårt att hitta in i matchen i första halvlek och Gefles djupledsspel rev upp stora sår i bak. I paus möblerade Djurgårdstränaren om i laget för att få till en förändring.

-Vi börjar andra halvlek bra, men när utdelningen inte kommer orkar vi inte, säger Jeglertz.

Gefle kontrollerade matchen in i mål - och 2-0-segern var aldrig hotad.

-Det här var en tung seger för oss av flera skäl. Dels för att vi precis sålt en bra spelare, dels för att vi inte har vunnit efter uppehållet och även om man ser till tabellen. Att i det läget gå ut och göra en så här fantastiskt bra match gör mig stolt, säger Gefletränaren Pelle Olsson.

GEFLE-DJURGÅRDEN 2-0 Lantto (5), Westlin (12)