Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgårdens svaga punkter mot MFF: ”För mycket kontringsspel”

Allsvenskan

MALMÖ. Två saker lyftes fram efter Djurgårdens förlust mot MFF: för kort anfallsspel, och att laget fortfarande letar efter att ersätta fjolårets poängspelare.
- Jag tycker vi har värvat bra, men oavsett hur man värvar så ska man ersätta 50-60 poäng, sa Jonas Olsson.

3:06
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Djurgårdens möte med MFF i spelaren.

Vinst mot Östersund i premiären, men efter det bara en seger på sex matcher för Djurgården. De skapade några målchanser mot Malmö FF, men var ändå i stora delar uddlösa. 

- Det är några gånger vi är nära att rinna igenom, men det är alldeles för mycket kontringsspel. Vi borde emellanåt etablera spel och bygga på motståndarnas planhalva, sa Özcan Melkemichel efter matchen.

Han tyckte att Djurgården kom igång i slutet av första halvlek med det längre anfallsspelet, men att laget sedan inte kunde göra tillräckligt mycket efter MFF:s 1-0. 

- Det präglar matchbilden där vi måste skapa målchanser och ha bättre anfallsspel än vi hade i den stunden. Vi förmår inte att bedriva ett anfallsspel som ger oss målchanser. Då blir det svårt att vända. 

ANNONS

Varför får ni inte längre anfallsspel?
- Det finns mycket där vi kan bli bättre. Framför allt få våra yttrar mer delaktiga i anfallsspelet, forwards samarbete, få våra centrala mittfältare att spela lite mer... Det finns mycket, men vi har bedrivit ett anfallsspel bra i tidigare matcher. I dag var det väldigt mycket fajt och krig. Vi fick inte till det. 

Jonas Olsson tryckte bland annat på spelschemat som en del bakom lagets tyngre säsongsstart, med bortamatcher mot bland annat AIK, Östersund, Elfsborg och MFF. 

- Men det är klart vi inte är nöjda med den poängskörden vi fått. Jag tycker det är några matcher där vi förtjänade mer. Trelleborg, Elfsborg, Bajen. I dag tycker jag vi inte förtjänar det. De är bättre. Bortsett från den här matchen tycker jag kanske poängskörden inte är i paritet till prestationen.

ANNONS

På en fråga från Sportbladet kring varför Djurgården inte var bättre i dag så pekade Olsson på att laget fortfarande letar efter högre kvalitet i offensiven. 

- Jag tycker de har en spets som vi saknar. Det är bara att kolla på deras offensiva kraft. Jag säger inte att vi inte har det, men om vi kollar på Markus Rosenberg, Carlos Strandberg, Arnor Traustason, Mattias Svanberg som jag tycker är jätteduktig, Sören Rieks. Det är väldigt bra offensiv. 

- Jag tycker att vi kanske har haft problem att fylla de luckorna efter tappen av Magnus Eriksson, Kim Källström, Gustav Engvall, Othman El Kabir. Räknar man på vad de gjorde ifjol är det 50-60 poäng. Det är klart det är kännbart att tappa det. 

- Jag tycker vi har värvat bra, men oavsett hur man värvar så ska man ersätta 50-60 poäng. Det gör man inte bara sådär. Det är tufft, men jag tycker inte det ligger på värvningarna vi har gjort. Mer på spelarna vi har tappat, om ni förstår vad jag menar.

ANNONS
Publicerad 2018-05-04 kl 07:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto