POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Djurgårdssupportrar misstänkta för flygsabotage efter misshandel på plan

Fem Djurgårdssupportrar tvingades lämna planet och ytterligare sju är misstänkta för luftfartssabotage sedan de slagit en passagerare blodig och hotat besättningen på ett inrikesflyg mellan Malmö och Bromma.

Trots att de fem supportrarna lämnat planet redan på flygplatsen blev resan ändå sedan så stökig att besättningen övervägde att avbryta flygningen.

Söndagens allsvenska förlustmatch var mer än vad somliga Djurgårdsanhängare klarade av. På den sena flygavgången med Malmö Aviation till Bromma tappade flera supportrar besinningen.

-När planet ska taxa ut ställer sig två personer upp, skriker och gapar. När en flygvärdinna och en passagerare försöker lugna ner dem så att planet kan lyfta, blir passageraren fasthållen av två supportrar medan en tredje misshandlar honom med knytnävsslag, säger Bengt Kihlberg, stationsbefäl vid Västerortspolisen i Stockholm till.

Bråket tvingade planet att återvända till gaten där polisen hämtade fem av de bråkigaste passagerarna. Trots detta fortsatte bråket hela vägen till Bromma och när planet landade i Stockholm möttes det av ett stort polispådrag. Flera polisanmälningar skrevs om misshandel och olaga hot och sju djurgårdare misstänks nu för luftfartssabotage.

-Alla är identifierade men ingen är frihetsberövad. Åklagaren kommer att titta på det här och förhoppningsvis blir de lagförda, säger Bengt Kihlberg.

-Totalt fanns 30-40 djurgårdare ombord och det uppstod irritation över att några avvisats från planet. Serveringen fick avbrytas av säkerhetsskäl och besättningen planerade att landa planet innan det var framme. Men så förbättrades ordningsläget något och flygningen kunde fullföljas, säger Bengt Kihlberg.

TT

Publicerad 2009-05-11 kl 09:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå