Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgårdssupportrar misstänkta för flygsabotage efter misshandel på plan

Allsvenskan 2009-05-11 kl 09:04

Fem Djurgårdssupportrar tvingades lämna planet och ytterligare sju är misstänkta för luftfartssabotage sedan de slagit en passagerare blodig och hotat besättningen på ett inrikesflyg mellan Malmö och Bromma.

Trots att de fem supportrarna lämnat planet redan på flygplatsen blev resan ändå sedan så stökig att besättningen övervägde att avbryta flygningen.

Söndagens allsvenska förlustmatch var mer än vad somliga Djurgårdsanhängare klarade av. På den sena flygavgången med Malmö Aviation till Bromma tappade flera supportrar besinningen.

-När planet ska taxa ut ställer sig två personer upp, skriker och gapar. När en flygvärdinna och en passagerare försöker lugna ner dem så att planet kan lyfta, blir passageraren fasthållen av två supportrar medan en tredje misshandlar honom med knytnävsslag, säger Bengt Kihlberg, stationsbefäl vid Västerortspolisen i Stockholm till.

ANNONS

Bråket tvingade planet att återvända till gaten där polisen hämtade fem av de bråkigaste passagerarna. Trots detta fortsatte bråket hela vägen till Bromma och när planet landade i Stockholm möttes det av ett stort polispådrag. Flera polisanmälningar skrevs om misshandel och olaga hot och sju djurgårdare misstänks nu för luftfartssabotage.

-Alla är identifierade men ingen är frihetsberövad. Åklagaren kommer att titta på det här och förhoppningsvis blir de lagförda, säger Bengt Kihlberg.

-Totalt fanns 30-40 djurgårdare ombord och det uppstod irritation över att några avvisats från planet. Serveringen fick avbrytas av säkerhetsskäl och besättningen planerade att landa planet innan det var framme. Men så förbättrades ordningsläget något och flygningen kunde fullföljas, säger Bengt Kihlberg.

TT

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto