- Hoppas att det blir en morot för honom, säger tränaren Milos Milojevic till Fotbollskanalen.

3:03

Avbryt
Försök igen

Hör Milos Milojevic efter matchen

Under fredagen spelade Malmö FF en träningsmatch på lägret i spanska Marbella, mot det ryska laget Lokomotiv Moskva. Efter kryss i debuten mot Jammerbrugt blev det återigen kryss för nye tränaren Milos Milojevic, den här gången med 1-1.

Malmö var nära att ta ledningen i den tionde minuten. Man återerövrade bollen högt uppe i planen, varpå Jo Inge Berget slog in bollen i straffområdet till Veljko Birmancevic. Men ensam mot målvakten stötte han inspelet utanför ena stolpen.

Fem minuter senare var sedan Lokomotiv Moskva centimeter ifrån att göra 1-0 istället. En glidtackling från Erdal Rakip blev till en farlig djupledspassning till en motståndare, men avslutet från Moskva-laget gick i stolpen.

I den 35:e minuten kom dock ledningsmålet för det ryska laget. En inläggsfrispark gick förbi hela MFF och gav Jan Kuchta möjligheten att dunka in 1-0 på volley i bortre hörnet.

Båda lagen skapade en rad chanser i den första halvleken, men det stannade vid ett mål innan pausvilan.

MFF spräckte motståndarlagets nolla i den 54:e minuten. Inhopparen Patriot Sejdiu, 21-åringen som tidigare varit utlånad till Dalkurd och därefter skadad, tryckte in 1-1 från nära håll efter förarbete av Jo Inge Berget och Malik Abubakari inne i straffområdet.

Med lite mindre än en kvart kvar att spela träffade Lokomotiv Moskva ribban med en nick, men matchen slutade 1-1.

- Vi var bäst i början av matchen men då utnyttjade vi inte våra chanser. Sen fick de ett enkelt 1-0-mål, men vi höll en bra nivå. Vi behöver kanske lite mer kvalitet i slutfasen av spelet men det är normalt den här tiden på året, säger tränaren Milos Milojevic till Fotbollskanalen.

- Jag är nöjd med matchen, men inte resultatet. Sen är jag inte nöjd över att vi kanske får en skada på Emil (Lindman) som vi inte ville ha.

Sejdiu, som målade även i årets första träningsmatch, gör intryck på nye tränaren.

- Bra för hans självförtroende att ha gjort två mål på två matcher. Jag hoppas att det blir en morot för honom att jobba mer för att ta en plats i laget. Jag tror att han kan. Men det är upp till honom, säger Milojevic.

Värt att notera i övrigt är att MFF:s mittbacksförvärv Matej Chalus, som anslöt till laget under torsdagen, startade direkt och spelade 79 minuter.

Hur Malmö ställde upp? Återigen använde Milos Milojevic en 4-3-3-formation.

MFF kommer spela ytterligare en match under sin vistelse i Spanien. Den 12 februari väntar Krasnodar.

Malmös lag: Johan Dahlin (Ismael Diawara 46) - Felix Beijmo, Matej Chalus (Emil Lindman 79), Lasse Nielsen, Martin Olsson (Peter Gwargis 61) - Sebastian Nanasi (Patriot Sejdiu 46), Erdal Rakip (David Edvardsson 75), Anders Christiansen (Sergio Pena 61) - Adi Nalic (Romain Gall 79), Jo Inge Berget (Hugo Larsson 75), Veljko Birmancevic (Malik Abubakari 46)

Publicerad 2022-02-04 kl 17:49