Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Doldisen som kan utmana om en EM-biljett

Han har stor lycka hos danska Lyngby i andraligan och har fyra U21-landskamper i bagaget. Men Andreas Wihlborg har inga större förhoppningar att komma med till sommarens U21-EM i Sverige.

- Det får bli som en bonus i så fall, säger han till FotbollDirekt.se.

Andreas Wihlborg hamnade hos Trelleborgs FF via utlåning från Malmö FF. 2007 blev han permanent TFF:s spelare och fick spela mycket under hösten. Då uppmärksammades han också av U21-kaptenerna och fick göra landskamper. När Tom Prahl tog över tränarjobbet i Trelleborg tappade Wihlborg sin plats och lånades ut till Lyngby i somras. Där han fick han en kanonstart med flera mål i början.

- Jag har fått spela hela tiden så det är skönt . När jag gick hit så värvade de mig som högerback, men det har det blivit mycket spel som högerytter. Egentligen kvittar det var jag spelar, säger han.

Till sommaren går lånekontraktet med Lyngby ut, vilket innebär att 22-åringen åter kommer bli Trelleborgs spelare.
- Jag har ett halvår kvar på kontraktet så vi får se vad som händer till sommaren. Men helst vill jag byta klubb då.

Har du någon kontakt med TFF? - Jag har varit där någon gång men då snackade jag inte med tränarna . Jag var rätt långt ifrån en plats när jag stack så det är väl inte så troligt att de skulle satsa på mig.

U21-EM i sommar. Är det ett mål?
- Nej, jag tänker inte på det. Jag var med en del när jag spelade med Trelleborg. Det känns som man måste spela i allsvenskan eller högsta ligan här för att vara aktuell.

Vad har utlåningen betytt för dig?
- Mycket, jag får spela A-lagsfotboll istället för i reservlaget. Det är en bra klubb som har fina faciliteter och vi tränar alltid på morgonen. 

Publicerad 2009-02-02 kl 13:35