Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Dömer Stålhammar = målgaranti

Kolla in vem som dömer matchen nästa gång när ert favoritlag spelar. Är det Daniel Stålhammar från Landskrona, då kan ni räkna med målfest!

Domarna i Allsvenskan brukar få utstå diverse spott och spe i samband med matcherna.
Men det finns också flera positiva saker kring de allsvenska fotbollsdomarna, som kan vara värd att hålla i minnet.
En av dessa saker är att det finns domare som sällan dömer 0-0-matcher.  
Daniel Stålhammar är en sådan domare. Han är den domare som har fått vara med om klart flest mål i Allsvenskan den här säsongen - 37 stycken.

- Och inget har jag gjort själv. (skratt). Jag vet inte varför det har blivit så men i de tre matcher jag har dömt sedan vi körde igång igen efter uppehållet tycker jag spelet generellt vart klart mycket bättre, än före uppehållet. Kanske bottnar det i att det bara är en match i veckan nu, säger Stålhammar till FotbollDirekt.se.

Stålhammar är den domare som tillsammans med Stefan Johannesson från Stocksund är den domare som har dömt flest matcher, 14 stycken men Johannesson har tillnärmelesevis inte fått vara med om lika många mål i sina matcher, 26, jämfört med Stålhammars 37.

2,6 mål per match har det varit när Stålhammar har blåst i pipan, vilket gör att det blir minst två, nästan tre mål varje gång han dömer en match i Allsvenskan.
- Givetvis är det mest tillfälligheter att det blivit så men det är kul att det är så.

Stålhammar är också den domare som varnar klart mest i Allsvenskan också. Han har delat ut 4,1 varningar per match den här säsongen. Den som är snålast med korten är Jonas Eriksson från Sigtuna, som delat ut 2,6 varningar per match.
- (skratt) Ha, ha. Så jag toppar fler listor också? Nej men ärligt talat så har jag fått vara med om bra matcher den här säsongen. Ta Gais - AIK senast som var en härlig och intensiv match och full fart framåt från båda lagen.

Stålhammar är en av de domare som ingår i fotbollförbundets satsning på proffsdomare och han själv tycker att det har slagit väl ut så här långt.
- Givetvis har jag gjort misstag och kommer att fortsätta göra misstag. Men jag är bättre förberedd fysiskt och mer mentalt.

Publicerad 2009-07-22 kl 11:00