POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Drugge: "Jag vill att folk bryr sig"‏

Vångavallen mot Ullevi - ett byte som inspirerar Andreas Drugge. Publiken spelar stor roll för stjärnan.
- Jag vill ju att folk bryr sig. Det här blir ett stort lyft för mig, att byta 2 500 i publiksnitt mot 10 000.

Det dåliga massmediala intresset kring Trelleborg spelade en stor roll för Andreas Drugge när han valde att lämna för Blåvitt. TFF:s fina spel i år har ändå inte genererat någon publik - och Drugge kan inte förstå hur fotbollsintresset kan vara så svalt i palmstaden.

- Med tanke på hur bra det gick för TFF i år och hur det har gått åren innan så är det märkligt, säger Drugge till FotbollDirekt.se.

- Det finns ju bara fotbollen där nere också, ingen annan stor sport som konkurrerar. Jag vet inte vad de håller på med riktigt, varför det inte lyfter.

I Blåvitt kommer större krav och förväntningar, något han ser fram emot.

- Jag inbillar mig att en sådan miljö hjälper en i slutet av matcherna, att man får de där extraprocenten. Med en stor publik bakom sig orkar man ta den där långlöpningen på övertid, liksom.

Blåvitts 2010-säsong var en riktig flopp, där det Stora silvret från året innan byttes mot en sjundeplats. Trelleborg däremot slutade femma och många skulle nog säga att TFF spelade en roligare fotboll än Blåvitt i år.
Men Andreas Drugge tror att årets säsong var ett tillfälligt hack i maskineriet och att IFK snart är tillbaka på toppen igen. Att klubbytet skulle vara ett nerköp sportsligt vill han inte hålla med om.

- Nej, det känns som ett steg i rätt riktning för mig. Jag gick till Blåvitt för att öka mina chanser att vinna allsvenskan. Jag menar, de tre åren innan har väl IFK slutat 2:a, 3:a och 1:a? Det är en jämn serie och jag tror att vi är ett av de lagen som har chansen att ta det.

Drugge skrev på för IFK i början av november och efter en trevande inledning har saker och ting nu börjat falla på plats - även utanför planen.

- Det känns bra, det var lite smånervöst i början, träffa 20 nya lagkompisar och så. Jag har legat lågt och varit ganska passiv, inte tagit så mycket plats. Men nu känns det bättre, jag har kommit in i det och lärt känna alla hyfsat.

Debuten avklarades i en träningsmatch mot danska Odense i början av december. Drugge fick starta på "nummer 10-positionen", som släpande forward. Enligt rapporterna gick det bra och spelaren själv är nöjd. Han hoppas få fortsätta i samma position, men inget är hugget i sten.

- Med tanke på hur lite jag hade hunnit träna gick det väldigt bra. Sen måste jag lära känna de andra bättre, hur alla tar löpningar och så.

- Jag är ju värvad som nummer 10, det är sagt så, visst. Men sen har jag inte blivit "lovad" någonting. Jag spelar där de vill ha mig, fast helst vill jag vara centralt i banan.

Publicerad 2011-01-01 kl 13:36
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå