Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dulee kvar i AIK hela säsongen

Allsvenskan

Dulee Johnson tvingas stanna i AIK hela säsongen. Mittfältaren kan inte lämna Sverige förrän i november eftersom hans rättegång försenats.

- Det hade varit bra för honom och alla andra parter om detta kommit ur världen tidigare, säger AIK:s VD Charlie Granfelt.till Expressen.

Johnson är misstänkt för rattfylla vid ett besök i centrala Stockholm den 14 februari. Mittfältaren och AIK har sedan dess hoppats att rättegången skall hållas under sommaren för att så snabbt som möjligt få ordning på situationen. Men så blir det inte. Rättegången har försenats till november och därmed är Johnson tvingad att stanna i Sverige till dess.

- Det ligger i Dulees intresse att få saken prövad så fort som möjligt. Det hade varit bättre för honom om det hade kunna ske tidigare, säger Johnsons advokat Conny Cedermark.

ANNONS

Om Johnson döms måste han dessutom avtjäna straffet i Sverige. Ett tänkbart straff vid en fängelsedom är fotboja.

- Många som döms till fängelse får i praktiken fotboja. Under tiden med fotboja måste han vistas i Sverige. Det går inte att verkställa detta utomlands, säger överåklagare Sven-Erik Alhem.

Därmed är det alltså uteslutet att Dulee Johnson lämnar AIK under sommarens transferfönster. Trots att mittfältaren själv uttalat sig positivt till en flytt.

Publicerad 2008-06-20 kl 14:22
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto