Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Edman: "En viktig signal till hela klubben och supportrar"

Nästa

Avbryt
Försök igen

I klippet ser ni Christiansen sätta 6-0 för Malmö mot Kalmar.

Igår Christiansen – idag Rosenberg. Malmö visar tydliga signaler på att redan nu vara redo inför 2018.
-  Det finns inget annat än SM-guld 2018, säger C More-experten Erik Edman till Fotbollskanalen.

På två dagar har Malmö lyckats förlänga kontraktet med två av sina kanske mest tongivande spelare, Markus Rosenberg och Anders Christiansen. C More-experten Erik Edman menar att det är en viktig signal till hela klubben och till alla som håller på Malmö.

- Det ger en signal att Malmö verkligen vill vara med och fightas nu och även inför 2018. Markus har ju en status i Malmö som är exceptionell med tanke på vad han har gjort för klubben. Christiansen är allsvenskans bästa spelare under 2017. Sen är det en stark signal till övriga spelare. Malmö har några andra avtal som håller på att löpa ut. Dessa spelare väger såklart alternativ om att skriva på nytt kontrakt eller inte. Får man då fast Rosenberg och Christiansen ytterligare på längre sikt så är det större chans att spelare med utgående kontrakt vill vara med under nästa säsong.

Christiansen förlängde fem år, Rosenberg ett år. Vad innebär det?
- Markus är en äldre spelare så att både klubben och Rosenberg själv vill nog känna sig fram. Känns kroppen bra och den funkar så kan han säkert köra ytterligare något år, men när man blir äldre så behöver man ta år för år för att kunna göra en utvärdering hur ens fysiska status är. Om man orkar med och kan träna tillräckligt mycket och hur motivationen är.

Edman påpekar även att Christiansen var en spelare som var aktuell att gå utomlands. Att Christiansen vägde för- och nackdelar men kände en trygghet samt en tydlig och viktig roll i Magnus Pehrssons lag, gjorde att han valde att stanna.

-  Christiansen trivs bra i stan och har dessutom nära hem till Danmark också. Han ser säkert en möjlighet i att kunna vara med i det danska landslaget om han kanske tar ytterligare något kliv och att Malmö når framgångar, framför allt då i Europa, som man såklart vill till nästa år, säger Edman.

Malmö har gjort flera tunga värvingar under sommaren, bland annat Kingsley Sarfo, Bonke Innocent och Carlos Strandberg. Tanken är att Malmö ska kunna bygga upp en stabil trupp inför säsongen 2018 och slussar in dessa spelare i lagom takt så de känner sig trygga och kan börja leverera allt eftersom. 

- Ganska tidigt så har SM-guldet i år känts klart för Malmö och det gör att de får en arbetsro och kan planera för framtiden 2018 på ett annat sätt. Till 2018 kan dessa tre spelare bli tongivande nyckelspelare och ha en större påverkan på laget, säger Edman.

Visar det att Malmö även går för att vinna ett SM-guld 2018?
- Ja, det är klart. Det finns inget annat för Malmö med deras ekonomiska överlägsenhet i serien. Det enda som gäller är guld varje år. Det är den statusen Malmö har lyckats skapa. 

 


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-08 kl 15:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons