Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån/C More

Se höjdpunkterna från Hammarby-IFK Göteborg ovan.

Edman om Hammarbys kaptensbyte: "Skulle kunna ruska om spelargruppen"

3v

Hammarby bytte lagkapten mitt under säsongen.
En anmärkningsvärd men också tydlig markering, enligt Erik Edman.
- Hierarkin i spelargruppen blir delvis förändrad, säger Edman till Fotbollskanalen.

Hammarby bytte lagkapten mitt under säsongen när Jeppe Andersen blev av med bindeln till Darijan Bojanić. Fotbollskanalens expert Erik Edman ger sin syn på hela situationen.

- Det klart att det är anmärkningsvärt att byta kapten mitt under brinnande säsong. Milos måste ju resonera i termer som att Jeppe Andersen inte kommer vara en given startspelare vare sig på kort eller längre sikt och då valt att vara minst sagt tydlig med det redan nu, säger Erik Edman till Fotbollskanalen.

Hur tror du att det påverkar laget och spelarna i fråga?
- Här och nu är det ju en stor sak, men jag tror inte det ska behöva vara något som påverkar Bajen i någon negativ riktning den resterande delen av säsongen. Sen ska man ju som utomstående förstå att hierarkin i spelargruppen nu blir delvis förändrad med ett kaptensbyte vilket skulle kunna ruska om spelargruppen kortsiktigt.

ANNONS

Hur tror du att Jeppe Andersen reagerar?
- Givetvis bör han ju vara besviken såklart, men det behöver inte heller bara vara negativt. I tuffare stunder kan det i stället vara en börda som släpps från hans axlar och han kan enbart fokusera på sitt eget spel och inte behöver svara för laget eller klubbens räkning i media.

Hur ser du på Milojevics motivering, att han "ville hylla Darijan för att han lagt ner så mycket jobb på att komma i bättre form"?
- Darijans jobb är väl att vara i fysik bra form? Darijan Bojanić är en underbar fotbollsspelare som jag njuter av att se spela när han och Hammarby är bra! Med denna kaptensbindel kommer även skyldigheter att ta ansvar för spelargruppen. Darijan är en fantastiskt varm och omtänksam person vilket kommer ge honom spelargruppens respekt. Jag tror inte man som hammarbyare ska förvänta sig den kanske mer klassiska lagkaptenstypen som är tuff och hård, men så är det ju 2021 och inte 1997!

ANNONS

Det var en liknande situation för dig i Helsingborg där det var skriverier om vem som skulle få bindeln 2011. Du var då en av kandidaterna det skrevs om. Hur mycket påverkade det dig och laget när kaptensbindeln diskuteras sådär öppet i media?
- Ingenting faktiskt. Vi hade nog sju eller åtta kaptener i det laget som alla ville ta ansvar, men minst lika viktigt, var villa underkasta lagets bästa för att kunna vinna fotbollsmatcher. Conny Karlsson valde Pär Hansson den gången vilket blev ett utmärkt val med tanke på att han och May Mahlangu var de två som alltid tränade hårdast och också var våra två bästa spelare. 

Har du varit kapten under din karriär?
- Nej, aldrig egentligen. Möjligt att jag varit det i någon pojklagsmatch, men för mig har det aldrig varit något jag strävat efter överhuvudtaget.

ANNONS

Vad betyder det att vara lagkapten idag? Har rollen ändrats något sen du spelade tycker du?
- Jag tror att det generellt är en betydligt större mental belastning i dag på samtliga spelare med sociala medier och ett allt större mediatryck att förhålla sig till. Att vara kapten är ju något väldigt fint, men det medför också skyldigheter att till exempel ta ett stort ansvar och skydda laget när det är motigt, för att vara en bra lagkapten i medgång kan alla spelare!

Publicerad 2021-09-24 kl 17:14
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto